изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-12 @ 10:29 EEST
МЕТРО Компакт в Добрич: МЕТРО Кеш енд Кери България отваря нов формат магазин    
Интервюта Пред НДТ - генералният директор на МЕТРО Кеш енд Кери България - д-р Емилиян Абаджиев

 

- Г-н Абаджиев, на 29 юли МЕТРО Кеш енд Кери ще отвори магазин в град Добрич. Той ще бъде по-малък и ще се нарича МЕТРО Компакт. Какво го различава от вече познатите в страната МЕТРО магазини?

 

- МЕТРО Кеш енд Кери отвори първите два магазина в България през март 1999 година. Ние бяхме първата международна търговска фирма, която стъпи на българския пазар. За изминалите повече от 11 години успешна дейност ние изградихме обекти в по-големите населени места. Нашият бизнес е търговия на едро, която задоволява потребностите от стоки на професионални клиенти, развиващи среден и малък бизнес. Много от тях  са търговци, които зареждат своите магазини със стоки от нас. Техните обекти са с ограничени складови помещения. Това налага те по-често да идват при нас и да пазаруват стоките си в опаковки и количества, които отговарят на нуждите им. Ние, като техен професионален партньор, им предлагаме решения, които да отговарят на техните потребности.

За постигане на тази цел и  нашите бизнес предложения, които искаме да реализираме заедно с тях, ние им предлагаме нов формат магазини, които нарекохме МЕТРО Компакт. Искаме да бъдем „По-близо до Вас” - т.е. до нашите клиенти.

Тези магазини са с търговска площ от около 2000 кв.м. Асортиментът също ще бъде по-малък - около 2 500 артикула, предимно от хранителния сектор. Той е съставен след сериозен анализ на търсените от търговците стоки.

За разлика от другите търговски вериги, ние познаваме нашите клиенти -

много от тях познаваме лично, но също така знаем колко често идват, от какви стоки имат нужда, колко средства те дават при нас и др. Основна задача на служителите, които работят в МЕТРО Компакт, е да опознаят възможно най- добре клиентите, техните потребности и навици при подбора на стоки. В крайна сметка, това, което ни отличава от всички останали е, че ние предлагаме цялостни решения за бизнеса, от А до Я.

 

- Изглежда, че залагате много на индивидуалния подход към клиента...

 

- Да, определено е така. Периодично правим и мащабни проучвания с помощта на външни маркетингови агенции. Целта е да разберем каква е степента на удовлетвореност на клиентите от пазаруването им при нас. За нас е важно да разберем от какво са доволни, от какво не са, какво искат да се промени и т.н

Благодарение на тези анализи, сега сме пред старта на сериозен проект за търговците на дребно.

 

- Какво бихте споделили с гражданите на Добрич...

 

- Първо искам да споделя, че не случайно избрахме Добрич, за да изградим един от първите два магазина с нов формат. Добрич е един от нашите пилотни градове за реализация на проекта - нов формат магазини, МЕТРО Компакт. В Хасково същият тип магазин работи от един месец.

 

Добрич е най-голямата селскостопанска област на България. Тук има много млади хора с предприемачески дух, които искат да развиват свой бизнес. Ние като партньор на професионалисти искаме да отговорим на техните потребности, да развиваме заедно тяхната конкурентоспособност, да засилим техните пазарни позиции, да помогнем да постигнат по-добри резултати.

От друга страна ние създаваме нови работни места. Това са не само служители в нашите магазини, но и много фирми от Добрич и региона, които са наши доставчици на услуги и стоки.

На следващо място искам да отбележа, че ние коректно плащаме всички данъци и такси. Това също допринася за развитието на града и областта. Нашата политика на социално отговорна компания се изразява в подкрепа на държавата, която  трябва да се пребори с корупцията и сивия пазар. Това ние правим както на национално, така и на регионално равнище. Ние, като български граждани, трябва да разберем, че има определени обществени функции като инфраструктура, сигурност, здравеопазване, които трябва да се финансират от цялото общество, всеки един гражданин трябва да даде своя принос. Не може да се оплакваме, че нямаме пътища, всички да страдаме от този факт и да не си плащаме данъците. Не може да се оплакваме от здравеопазването и да не си плащаме осигуровките.За да живеем нормално, да бъдем защитени като граждани, трябва да спазваме законите и си плащаме цената за всичко, което искаме да ни бъде осигурено. В това отношение МЕТРО Кеш енд Кери винаги е положителен пример.

 

 


Сходни връзки

МЕТРО Компакт в Добрич: МЕТРО Кеш енд Кери България отваря нов формат магазин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди