изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:20 EEST
ГЛОБИХА ДИСТРИБУТОР НА ПЕПСИ С НАД 100 ХИЛ. ЛВ.    
НовиниОт пресцентъра на Комисията за защита на конкуренцията съобщиха, че са наложили глоба в размер на 100 854 лв. на дистрибутора на Пепси за нелоялно привличане на клиенти.

Производството е образувано по самосезиране по повод промоционалната игра на интернет страницата www.all4class.com, проведена в периода 1 февруари – 20 май 2010 г. Въз основа на фактите и направения анализ Комисията счита, че дружеството е нарушило забраната за нелоялно привличане на клиенти с организирането и провеждането на играта «Един за всички, всички до САЩ. Най-добрият клас отива в САЩ», като е обещало награда, надвишаваща цената на продаваната стока - продукт на марката Пепси с повече от 15 минимални работни заплати за страната. Общата стойност на наградата, 7-дневна екскурзия до САЩ за групово пътуване на 28 човека, възлиза на 99 330.56 лв. Практиката на КЗК при преценка стойността на груповите екскурзии като награди категорично сочи, че се отчита цялата цена на обещаната като награда екскурзия, така както е предложена в промоцията. При вземането на решението си експертите от комисията са отчели и факта, че кампанията обхваща целия национален пазар и е насочена към уязвима и неукрепнала социална група, както и оказаното съдействие от страна на ответното дружество.
 


Сходни връзки

ГЛОБИХА ДИСТРИБУТОР НА ПЕПСИ С НАД 100 ХИЛ. ЛВ. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди