изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:14 EET
ОБСЪЖДА СЕ ПРЕХВЪРЛЯНЕТО НА ДЪРЖАВНИ УЧИЛИЩА НА ОБЩИНИТЕ    
ОбразованиеЗам.-областният управител Тодор Георгиев е провел среща с представители на общините Добрич и Каварна по повод проекта за прехвърляне на специализираните земеделски гимназии от държавата към общините. Това съобщи за НДТ зам.-кметът от община Каварна Севинч Касабова.

Тя заяви, че не може след като земеделието е емблема на областта, да се говори за закриване на земеделските училища. Потърсихме за коментар по темата и зам.-областния управител Тодор Георгиев, който заяви, че това е част от новия проект за преструктуриране на образованието, като целта е да се види според потребностите и бизнеса в дадена община кои училища да отпаднат и кои - не. "Конкретно проведохме среща по повод земеделските училища, като доколкото имам информация земеделското министерство ще остави само 53 от училищата в цялата страна. Към момента за нашата област ще бъде оставена като държавна гимназията по ветеринарна медицина, защото там има ученици от пет области. Утежнението за общините би дошло единствено от капиталовите разходи по поддръжката на сградния им фонд. Иначе стандартите на тези училища се запазват за издръжката на един ученик, които са доста по-високи от тези на общообразователните. Смятам, че ако тази идея - прехвърлянето на държавни училища към общините, не се реализира на 15 септември тази година, то тя ще е факт от началото на следващата" - каза Т. Георгиев.
 


Сходни връзки

ОБСЪЖДА СЕ ПРЕХВЪРЛЯНЕТО НА ДЪРЖАВНИ УЧИЛИЩА НА ОБЩИНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди