изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:59 EEST
25 ХИЛ. ДЕКАРА ЗЕМЕДЕЛСКИ ПЛОЩИ СА ЗАСТРАХОВАНИ КЪМ МОМЕНТА    
НовиниДо момента Държавен фонд "Земеделие" е сключил договори за покриване на разходите за застраховки на земеделски производители за общо 25 хил. декара площи, съобщиха от фонда, съобщава електронното издание Expert.bg.

И припомня, че за кандидатстване по схемата за съфинансиране на застрахователните премии при застраховане на селскостопанска продукция остава още само месец. Помощта се предоставя под формата на заплащане на застрахователни премии на земеделски производители при застраховане на плодове и зеленчуци.
Съфинансиране до момента е отпуснато за следните култури - картофи, лук, патладжан, пипер, домати, краставици, фасул, дини, зеле, пъпеши, грах, ябълки, череши, праскови, сливи, арония, вишни, кайсии, лешници, бадеми, малини, круши, ягоди и десертно грозде.
Крайният срок за подаване на документи по схемата е 31 август 2010 г., а за изплащане на помощ - 15 декември 2010 г.
Съфинансирането от страна на ДФ „Земеделие” е в размер на 80% от застрахователната премия (по 24 лв./дка), в случаите, в които в полицата изрично се посочва, че застраховката покрива само загуби, причинени от неблагоприятни климатични събития, които могат да бъдат приравнени към природни бедствия, които унищожават над 30% от средната годишна продукция на земеделския производител.
Фонд „Земеделие” съфинансира 50% от застрахователната премия (по 15 лв./дка), ако в полицата е посочено, че застраховката покрива природни бедствия и други загуби причинени от климатични събития.
 


Сходни връзки

25 ХИЛ. ДЕКАРА ЗЕМЕДЕЛСКИ ПЛОЩИ СА ЗАСТРАХОВАНИ КЪМ МОМЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди