изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:25 EEST
10 обвинения срещу групата на Вожда. SIM карта издала килърите. Убийците на Галев вероятно са мъртви    
Ред и сигурност10 обвинения е повдигнала прокуратурата срещу петимата задържани от групата на Вожда - сумиста Петър Стоянов. Те са обвиняеми за разстрела на самоковския бизнесмен и президент на ФК "Рилски спортист" Юри Галев, който беше прострелян с автомати на 20 юни т.г. и 10 дни по-късно почина в болница.


Разследването на убийството на Галев е тръгнало в правилната посока чрез установяване на собственика на предплатени телефонни карти. Това заяви в парламента министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Задължителната регистрация на картите помага много в работата на МВР, допълни той. Практика е хиляди карти да се регистрират от един човек, който не ги използва. Само за един от мобилните оператори е имало около 2,5 млн. анонимни предплатени карти, уточни вътрешният министър.. Според него двамата извършители на убийството на Галев - 36-годишният Владимир Филев и 24-годишният Георги Георгиев от Червен бряг, по всяка вероятност не са живи. Цветанов заяви още, че определени хора от групата са съпричастни към извършването и на други покушения.
Бизнесменът Янко Попов-Туцо от Самоков е обвинен, че в началото на 2010 г. е склонил Петър Стоянов-Сумиста умишлено да умъртви Юри Галев - престъпление по чл. 115 вр. чл. 20 ал. 3 Наказателния кодекс. Сумиста е с повдигнато обвинение за организиране и ръководене на въоръжена престъпна група, в която участват Васил Костов-Васко Кеца, Методи Иванов и Георги Петков-Дачи. Васко Кеца е с обвинение, че като подбудител и помагач, заедно с Методи Иванов, който е осигурил оръжието и стрелеца Дачи, е помогнал да бъде убит Юри Галев. Кеца, Иванов и Дачи са с обвинение и за това, че от 2008 г. участват в организирана престъпна група. Срещу тримата има подозрения, че са замесени в убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев, извършено през юли м.г.
Методи Иванов е привлечен към наказателна отговорност и за това, че придобил и държал автоматично огнестрелно оръжие - АК 7,62 мм и боеприпаси. От прокуратурата са категорични, че са събрани достатъчно доказателства, добити от разпита на множество свидетели и назначените експертизи. От прокуратурата уточниха, че предстои извършването на още редица процесуално-следствени действия.
Ирен ДЕЛЧЕВА
http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

10 обвинения срещу групата на Вожда. SIM карта издала килърите. Убийците на Галев вероятно са мъртви | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди