изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:16 EET
ПОРОЙ ЗАЛЯ ДОБРИЧ /ДОПЪЛНЕН СЪС СНИМКОВ МАТЕРИАЛ/    
Новини Пороен дъжд се изля на Добричка област миналата вечер. По данни на "Гражданска защита", падналото количество дъжд за кратко време над областния град бе 34 литра на кв. м. Огромно количество вода се събра във водосбора на дерето на селата Драганово, Опанец и Богдан, каза инж. Живко Гочев. Той посочи, че до късно каналът към лозята е пропускал нормално. Служители на "Гражданска защита" обиколили района и с високоговорител предупредили хората, живеещи там, че се очаква висока вода.

 Поставен е бил и пост на Първо РУ "Полиция" пред градския парк. Високите води залели лозята около 22.30 часа. Около 1 часа започна да прелива в градския парк, в района на "Изида", каза Гочев. По данни на кмета на Добрич Детелина Николова, водата в парка е била над нивото на пейките. Между 3.30 и 4 часа след полунощ преляло в района на бензиностанцията до "Кауфланд" и била залята част от бул. "Русия".
Девет души са спасени от прииждащите води в Добричко, каза Живко Гочев. Служителите на "Гражданска защита" изкарали възрастен мъж, който живеел във фургон в село Опанец. Други осем души са изведени от домовете им в село Бранище. По данни на хора от селото, водата там достигнала метър. Всички спасени са възрастни хора, които изкарали на високо животните си. Въпреки това, в селото има издавен добитък.

Подробности за пороя - в следващия брой на НДТ.


 


Сходни връзки

ПОРОЙ ЗАЛЯ ДОБРИЧ /ДОПЪЛНЕН СЪС СНИМКОВ МАТЕРИАЛ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди