изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 22:44 EEST
ЧАСТ ОТ МОЩИТЕ НА АДМИРАЛ УШАКОВ ЩЕ СА В БЪЛГАРЕВО    
ПразнициОфициално ще бъде чествана 229-ата годишнина от блестящата победа на руската ескадра над турския флот в сражението под нос Калиакра на 1 август през 1791 г., като по този повод ще бъде отслужена тържествена литургия в храм "Св. архангел Михаил" в Българево на 31 юли.

Това съобщиха от Варненската и Великопреславска митрополия. Литургията ще бъде от 8.30 ч., като в този ден ще бъде пренесена и частица от съхраняващите се свети мощи на адмирал Ушаков във варненския храм "Св. Николай" в храма в Българево. Литургията ще отслужи Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил. В чест на събитията край нос Калиакра, в знак на братска християнска обич и в памет на това, че победата на св. праведен Фьодор Ушаков се помни и се почита в България, на 31 юли 2005 г. частица от неговите мощи беше дарена и тържествено пренесена от руския гр. Ярославъл до Варна, съобщават още от Варненската и Великопреславска митрополия. Българският народ в знак на признателност вдигна паметник на великия морски пълководец малко преди носа, а на самия нос има и паметна плоча.
 


Сходни връзки

ЧАСТ ОТ МОЩИТЕ НА АДМИРАЛ УШАКОВ ЩЕ СА В БЪЛГАРЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди