изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:13 EEST
СЪГЛАСУВАХА НОВИЯ ПЪТ ЗА РЕГИОНАЛНОТО СМЕТИЩЕ    
НовиниДа бъде извършено геодезическо заснемане на довеждащия път за извозване на отпадъците в регионалното депо в село Стожер.

Това стана ясно след проведена вчера работна среща. В нея участваха кметът на Добрич и председател на сдружението за изграждане на регионално депо в с. Стожер Детелина Николова, главният архитект на община Добричка и общински експерти и проектанти от варненската фирма „Уейст Проджект”. Довеждащият път, който ще бъде изграден ще започва от улица в селото и ще достига до депото през полски пътища, каквото беше изискването на живеещите в селото.  Днес избраната проектантска фирма ще посети на място терена за депото, за да направи необходимото заснемане.
Необходимите средства за проектирането – около 600 000 лева, са отпуснати от ПУДООС като безлихвен заем. Те ще бъдат включени като разход при кандидатстване с проекта за изграждане на регионалното депо по оперативна програма „Околна среда”.
Предвижда се в новото депо да се събират отпадъците от всички добруджански общини и шуменската Никола Козлево.
 


Сходни връзки

СЪГЛАСУВАХА НОВИЯ ПЪТ ЗА РЕГИОНАЛНОТО СМЕТИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди