изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:33 EEST
Декларация на ПП „Другата България” по повод изработването на Изборен кодекс    
ПолитикаНие, от ПП „Другата България”, гарантираме политическата си воля да работим по единен избирателен кодекс, който да не бъде подвластен на политическата конюнктура.

 

 

Адмирираме изцяло предложението на съпредседателя на ПГ на „Синята коалиция” Мартин Димитров, гласуването да става чрез изборни терминали и да се извършва с лична карта. Прилагането на такъв тип методика работи успешно в различни европейски страни и САЩ.

Ние, от ПП „Другата България”, сме категорични, че именно сега, когато се обсъжда изработването на Изборен кодекс, трябва да бъдат взети под внимание именно алтернативните начини на гласуване. Залагането на повече възможности за гласуване определено ще улесни всички наши сънародници в чужбина. Ще им спести време, средства и ще способства за ограничаване в максимална степен на корупционните практики при търговията с гласове.

Ние, от ПП „Другата България”,  отдавна сме дали предложение за гласуване по електронен път, гласуване по пощата, както и гласуване в едноседмичен срок преди изборите.

В дебатите по изработването на Изборния кодекс съвсем глухо се чу за отпадането на член 65 (1) от Конституцията на Република България, който забранява на хора с двойно гражданство да се кандидатират за народни представители.

Уверени сме, че „Синята коалиция”, изповядваща християн-демократични принципи, ще подкрепи нашето искане за отпадането на член 65 (1). Тази рестрикция не е в съответствие с европейските документи като Лисабонския договор, Европейската харта за правата на човека, Европейската харта за гражданство, Директивата за свободно движение на хора. В десетки държави емигрантите имат свое парламентарно представителство и това способства за максимална защита на техните интереси и свободи, както в държавата, в която са родени, така и в тази, в която живеят.  

Ние, от ПП „Другата България”, се надяваме да няма експерименти с европейските норми, защото това би накърнило сериозно интересите на българските граждани. Редно е да се поучим от примера на Канада, в случая с г-жа Мишел Жан,  новият генерал-губернатор на Канада. Тя е родена в Хавай и има двойно гражданство.

Ние, от ПП „Другата България”, сме убедени, че има политическа воля за конституционни промени и тя трябва да се осъществи.

 


Сходни връзки

Декларация на ПП „Другата България” по повод изработването на Изборен кодекс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди