изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-03-21 @ 17:16 EET
Българския младежки клуб "Актив" организира поредна младежка среща на бесарабските българи "Есть Контакт"    
По света На 31 юли и 1 август 2010 година в околностите на село Вольное (Тарутински район, Одеска област, Украйна) Българския младежки клуб "Актив" организира поредна младежка среща на бесарабските българи "Есть Контакт". В това мероприятие ще участват над 150 млади българи от Украйна. Целта е обединяването на младите българи в Бесарабия.

Участниците ще бъдат представени от четири отбора от Болградски, Измаилски, Тарутински и Арцизски райони. В хода на мероприятието ще се проведат конкурси и викторини, целящи популязирането на българските традиции, обичаи и фолклор.

Първата среща се проведе в село Нова Ивановка (Арцизски район, Одеска област) през 2008 година. Идеята бе родена от групата "Бессарабские болгары" в социалната мрежа вконтакте.ру. Мястото за провеждане на срещата се определя от отбора-победител.

Срещата се провежда с подкрепата на Всеукраинската обществена организация "Конгрес на българите в Украйна" – www.kbg.org.ua

Информационна подкрепа: www.bg-ua.org – Информационен портал «Българите в Украйна».

 

Лице за контакти: Максим Димитров Skype: maksim_dimitrov

Български младежки клуб „Актив” е създаден и учреден по инициатива на родолюбиви и амбициозни български младежи от Бесарабия (Украйна) през 2009 г. Основните насоки на дейността на БМК „Актив” е работа с младите българи в Одеса и Одеска област, с цел развитие, запазване и популяризиране на българското самосъзнание, култура и бит. Това се постига чрез организиране на младежки срещи и културни мероприятия. Задачата на клуба е да съдейства на талантливите украински българи за изяви и възможности за реализация, а също така да бъде установена връзка между младите поколения на Украйна и България.

Всички проекти се реализират с любезното съдействие на Всеукраинската обществена организация «Конгрес на българите в Украйна» в лицето на президента й Юрий Иванович Граматик.    

 

 

 

    

 


Сходни връзки

Българския младежки клуб "Актив" организира поредна младежка среща на бесарабските българи "Есть Контакт" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди