изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:05 EET
Фроска Сеизова: Дъщерята на Петър Дюлгеров ме завлече с много пари!    
ИнтервютаИзмамницата парадира с имената на Борис Велчев и Станишев

Фроска Сеизова е родена през 1930 г. 11 години е била балерина в Музикалния театър. След като ражда, започва да се занимава с хореография. През 1972 г. тя се връща от Белгия, Антверпен, където специализира джаз танц, и го въвежда на българска почва. Фроска е преподавала и в Консерваторията пластика и джаз танци. Вече е пенсионерка. Репортер на „Над 55” я потърси, след като научи, че е била завлечена със сериозна сума в евро от Веска Дюлгерова – дъщерята на висшия партиен функционер Петър Дюлгеров.



Научих от наша обща позната, че дъщерята на Петър Дюлгеров - Веса, те е завлякла с 3100 евро?! Как стана, че й се довери, за да дадеш толкова пари, при условие че и на теб ти трябват?
- Малко ми е неудобно да говоря за това... Защото аз съм глупавата...

Разкажи все пак как те омаяха?
- Двете с дъщеря ми бяха колежки, учиха заедно в Пловдив. После идваха, естествено, и вкъщи. Посрещахме ги добре, защото ми беше симпатична. Тя още не беше омъжена за един дембел, с когото се беше запознала в бара на телевизията – „Лотос”. Казва се Даниел. Работел е като барман там. Много чаровен. Усмихнат, любезен обаче после се оказа “търчи – лъжи”. Него съм го виждала два-три пъти. Тя идваше често обаче у нас. Приятелка все пак беше с дъщеря ми години наред. От 1968 г.

Разкажи как те измами тази Веска Дюлгерова.
- През 2008 г. бях във Франция, в Анже, университетския град, за няколко дни. Дъщеря ми получила една сума за мен. Обади ми се по телефона в хотела много притеснена. Каза: „Мама, мога ли да те помоля... Веса дойде много притеснена, че им е ипотекиран апартаментът...”. Този апартамент е на столичната ул. “Априлов” 5, те имат и друг, на “Велико Търново”,

там са всичките - и Такови, и Станишеви...

Имат от баща й и вила в Бистрица.

И какво става по-нататък?
- Имали нужда от пари. Веска и Даниел имали нужда от 3100 евро. Било за един месец. В момента продавали къща в Жеравна и веднага щели да ги върнат. Казах: “Добре”. Разбира се, без разписка, без нищо. Познавам я толкова време. От поне 20 години. Връщам се от Франция и мина доста време, няколко месеца. И питам: „Какво стана с къщата в Жеравна?” А тя: „Съжалявам. Развали се сделката, защото вуйчото на Даниел не е съгласен да я продава.”

И после какво, не ти ли ги върнаха?

- Тя се обаждаше често по телефона и аз я помолих: „Весе, искам да те видя!”. В едно кафене се видяхме и аз я помолих: Весе, тъй като аз имам да давам 1000 евро в Париж на една моя приятелка и й казах, че парите съм ги получила и ще й ги изпратя веднага, напиши ми една бележка, че си ги получила назаем, защото ми е неудобно от хората! Просто да не се изложа. Извадих лист. “Въпросът е да имам нещо, което да им покажа! Напиши и датата, на която си ги взела! Пихме кафе и тя прибра листа. Каза ми: „Аз сега си отивам, но мисля, че в датата имаш грешка. Не беше 29 септември... някъде там беше...” Това много ме усъмни. Има ли значение дали ги е получила на 29 или 30?! “Трябва да питам за деня и точната дата”, ми каза.

Изчезна и повече - край. Не се появи!


Започнах да я търся по телефона, не ми се обажда. Вече стана съвсем съмнително. Отивам да й оставя едно писмо в тях, на “Априлов”. Долу на звънците няма надписи, няма нищо. Там са камери... както и на другото място, на “Велико Търново”. Тя парадираше с имената на познатите им. Била близка с Янчо Таков, с братята Станишеви, със семейството Кубадински, с Клавдия Кашева (дъщерята на самоубилия се ген. Кашев – б. а.). Даже се чудех защо не вземе от тях назаем, от тези си приятели?! Това са все хора с пари! Може би не иска да вземе, за да не се изложи.

Какво стана с писмото?
- Не можах да вляза и оставих писмото на вратата. Бях й писала “Моля те, Весе, не ме разочаровай и т. н.” Вече беше минала една година. Бях с една приятелка тогава. Оставих писмото, но сигурно го е получила, защото приятелката ми остана да пазарува нещо отсреща. Аз бях ядосана и се прибрах. После тя ми каза, че като съм си тръгнала, едно момиче слязло и взело писмото. Значи го е получила и...

… Никакъв отговор?
- Никакъв! И така мина сума ти и време. Не ми вдига и телефона. Казаха ми, че са сменили апартамента и живеят другаде. Много били зле и изглежда са им продали апартамента. Те имат и вила в Бистрица. Просто изчезнаха.

Имаш ли все пак някакъв документ или свидетели?
- Миналата година, през август, я издирих и поисках бележка. Документ, да имам. Намерих я чрез друга позната на дъщеря ми. Дойде Веса вкъщи. Беше написала на някаква бележка от тефтерче, че е получила 3100 евро, без дата, само се подписала. Казах й: „Това не е документ. Напиши в заем ли съм ти ги дала или имаш да ги връщаш”. “ Е, това да не е бакалница?! Държиш се като бакалка!”, вика тя. “Нищо, пиши го, като трябва! И подпис сложи, и дата сложи!”. Дадох й лист, тя написа разписка и това беше последното ни виждане. Ето, виж я разписката! (б.а. Фроска показва лист, разписка за 3100 евро). Когато разбра, че искам този документ, предишния ден се обади и каза: „Абе, ти защо толкова се тревожиш?! Имаме хотел в Бяла, намерили сме купувачи, украинци... Първият човек, на когото ще върнем парите, си ти”. Явно имат много заеми. Това беше през август месец 2009 г. и повече не се мярна.

Разбрах от общата ни приятелка, че осакатяването ти е от катастрофа с тяхната кола?! Как пострада? (Сеизова ходи трудно от болки в кръста и кракът с два бастуна - б. а.)
- Вярно е. Не са неща, които се казват, но това ме обиди още повече. Веса караше колата, мъжът й слезе по някаква работа. Бяхме ходили по някаква тяхна работа. Тя искаше да ме изпрати. На “Цариградско шосе“ имаше верижна катастрофа. Нищо не разбрах,

но с глава счупих предното стъкло

и си ударих много лошо крака отпред. Болеше ме и кръстът, и главата. Един полицай, като видя кръвта, ни попита дали да викне линейка, но аз не се сетих в момента, че може да ми има и друго, и отказах. Прибрах се и лекарят, който дойде веднага, каза, че имам комоцио. Кракът ме боля няколко месеца и накрая отидох да го снимат на рентген. Оказа се, че имам счупен хрущял в капачката и смачкан и изкривен прешлен. Даже им се извиних за счупеното стъкло на колата. Не съм им го платила. Оттогава не са попитали как съм. Това беше, преди да вземе парите. Щеше да ме води даже при главния лекар на “Токуда”, да ме оперират… И повече не попита.

Едно интервю на Жоро ЗАХАРИЕВ



Петър Дюлгеров (в кръгчето) бе дългогодишен партиен функционер и профсъюзен лидер


Справка “Над 55”

Петър Дюлгеров е член на Политбюро на БКП и председател на профсъюзите. Има две дъщери – Веселина и Елена. Елена, която е била преподавател по марксизъм, и съпругът й Сергей живеят в Антверпен, Белгия, в един от най-скъпите квартали. “Вероятно това е свързано с “куфарчетата” след промените”, казва Фроска.

По-малката дъщеря на Дюлгерови - Веска, е омъжена за бивш барман от бара на телевизията “Лотос”. “Той е олицетворение на израза “Търчи-лъжи”, споделя впечатлението си от него Сеизова. “Не работи и се занимава с далавери.”

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Фроска Сеизова: Дъщерята на Петър Дюлгеров ме завлече с много пари! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди