изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:52 EEST
Ц. ЦОНЕВ КАНИ "МЮЗИКАУТОР" ДА ДАРИ 100 ХИЛ. ЛВ. ЗА ПАМЕТНИК НА ДИО    
Култура От пресслужбата на община Каварна съобщиха, че вече е учреден Инициативен комитет за изграждането на паметник на Рони Джеймс Дио в морската рок столица. В комитета влизат кметът на Каварна Цонко Цонев, Звезди Керемедчиев - вокалист на група "Ахат", както и представители на вестниците "Телеграф", "Труд" и "Стандарт", допълват от кметството. Оттам казват още, че макетът на бъдещия паметник вече е готов и е бил изложен по време на провелия се 5-и юбилеен Каварна Рок Фест.

Самият паметник ще е с височина 1.5 м и ще бъде комбиниран с големи камъни, извадени от морето на Каварна, като фигурата на Дио ще се извисява от тях. Паметникът на Дио ще бъде поставен в парка на Каварна, където ще бъде обособена Алея на рока. Това е и второто мащабно начинание в подкрепа на рок музиката, което кметът ще реализира, след като жилищните блокове по основния булевард "България" в Каварна бяха санирани и на техните стени бяха изрисувани ликовете на гостували рок-изпълнители в морския град. Всичко това доведе и до нарицателното име на главната пътна артерия, който вече каварненци и гостите на града наричат Булеварда на рока.
Учредителите са разкрили и дарителска сметка за събиране на средства за изграждане на паметника. По повод писмото на "Мюзикаутор", оповестено вчера, с което организацията иска 100 хил. лв. за авторски права за проведените концерти, Цонев призовава и „Мюзикаутор” да се включат в инициативата за набиране на средства за паметника на Дио със скромно дарение, например 100 000 лева.
Дарителската сметка в левове е 02/0000000018677785, банка ДСК, IBAN - BG94STSA93000018677785, BIС - STSАBGSF.
 


Сходни връзки

Ц. ЦОНЕВ КАНИ "МЮЗИКАУТОР" ДА ДАРИ 100 ХИЛ. ЛВ. ЗА ПАМЕТНИК НА ДИО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди