изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:36 EEST
Вдигат с 1 година осигурителния стаж от 1 януари    
ИкономикаОт 1 януари догодина осигурителният стаж ще се вдигне с една година и с по още една ще расте до 2013 г. Това съобщи министърът на труда Тотю Младенов след среща с ПГ на Коалиция за България. Засега възрастта за пенсия остава непроменена. Спешните мерки, които да доведат до по-голяма събираемост на входа на системата, ще бъдат предложени още следващата седмица, отбеляза Младенов.



От левицата настояват за вдигане на осигурителната вноска или поне връщане на двата процента, с които тя беше намалена в началото на годината.

Младенов отговори, че тези проценти отгоре не означават непременно в осигурителния институт да влязат 400 млн. лв., каквито са аргументите и сметките на левицата.

В момента НАП изпитва трудности да събере осигурителните вноски, а какво остава, ако ги вдигнем още, попита министърът. Според него резултатът ще бъде натоварване на изрядните данъкоплатци.

По думите на министъра ситуацията в осигурителния институт е драматична. Дефицитът от близо 2 млрд. лв., който ГЕРБ е наследил миналата година с идването си на власт, само за първите 6 месеца се е увеличил още с 200 млн. лв. поради ниските приходи.

Мерките трябва да заработят още от 1 януари догодина, за да може през следващите 4 години да бъде гарантирана стабилността на системата, категоричен беше министърът. Той посочи, че повишаването на осигурителния стаж е много важно действие, защото, когато човек знае, че е решаващ за пенсионирането му, няма да бъде съгласен да работи и ден без трудов договор.

http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

Вдигат с 1 година осигурителния стаж от 1 януари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.85 секунди