изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:14 EET
Поп пя над двигател на джип в проливен дъжд    
Любопитно
Свещеник от храм "Св. св. Кирил и Методий" пя над двигател на черен джип "Нисан Кашкай", паркиран пред стълбите на храма под проливния дъжд във вторник. Солидна дама на средна възраст придържаше над попа чадър, а той усилено ръсеше с китка здравец по двигателя, видя репортер на Бургас инфо.


Вместо да си направи автокаско, дамата била решила да освети автомобила и не се спряла дори пред дъжда. Дали автомобили, поръсени със светена вода не катастрофират или полицейския радар не ги лови? На този въпрос не можем да отговорим, но освещаването на автомобили била много честа практика в бургаските храмове. При това много по-евтина от каското - само 20 лв.

"Светената вода носи Божието благословение, затова Църквата и християните се ползват от благодатната й сила за най-различни потреби. Свети се вода, когато се благославят нашите домове или обществени сгради. Така поръсени те получават Божията закрила и благословение и, ако хората живеещи и работещи в тях спазват Божиите заповеди, злото ще стои далеч", разясняват свещениците.

Мислейки, че освещаването е тайнство, което се прави при настаняване в нов апартамент или офис и воден от любопитство относно историята на странната случка, репортер на „Бургасинфо” се срещна с отец Севастиян от храм-паметник „Св.Св. Кирил и Методий”. „Защо се учудвате, това е нормална и ежедневна практика.

Истинските християни не са тези, които посещават църквата и палят свещи, а тези, които спазват християнските норми и ценности”, заяви отец Севастиян. Той добави, че дамата с джипа била честа посетителка на храма и затова първата й работа била да освети новата си придобивка. dir.bg

ПАЛАВИ СЕКРЕТАРКИ В ОФИС - ВИДЕО + 18

 


Сходни връзки

Поп пя над двигател на джип в проливен дъжд | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Поп пя над двигател на джип в проливен дъжд
Автор: Anonymous да 2010-07-30 @ 09:08 EEST
Абе, тоя поп как си е купил джип, едно време поповете бяха по зле и от един директор, а сега са бизнесмени. Браво !!!
Поп пя над двигател на джип в проливен дъжд
Автор: Anonymous да 2010-07-30 @ 13:23 EEST

Джипът не е на Свещенника а на някаква жена... Първо, чети внимателно , после коментирай...

Не Ви ли е срам бе хора , четете само заглавията и вече сте много компетентни и коментирате...

Поп пя над двигател на джип в проливен дъжд
Автор: Anonymous да 2010-08-04 @ 09:57 EEST
Все бях чувала за освещаване за дом,офис за  здраве да го наречем ,ама за кола не бях чувала какво ли не правят глезотийте на така наречените "богати "превземки в РБ.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди