изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:30 EET
Доган отива на съд    
Парламент
Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси реши докладът по случая да бъде изпратен във ВАС


Депутатите приеха, че има конфликт на интереси по случая с хонорара на лидера на ДПС Ахмед Доган за проекта "Цанков камък".

Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси реши докладът по случая да бъде изпратен във ВАС. Комисията взе това решение на извънредно заседание.

По-рано днес председателят на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и депутат от СДС и Димо Гяуров заяви категорично, че конфликт на интереси по случая има.

"Този конфликт на интереси се изразява в това, че Ахмед Доган е бил мандатоносител на правителството на тройната коалиция, той е бил работодател на Министерски съвет, който е зависил от него. МС е взимал едни решения дали да похарчи или не пари за дадени проекти, а Доган е прибирал “космически хонорари“ за тези проекти", смята Гяуров.

От няколко дни се разгръща мащабна манипулация, която цели да се радикализира ситуацията около казуса с преписката за конфликт на интереси, свързана с Ахмед Доган, така коментира случващото се заместник-председателят на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна в декларация от името на ДПС. Според него и вчерашното, и днешното заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията и  конфликт на интереси са били в нарушение както на парламентарния правилник, така и на вътрешните правила за работа на комисията. Местан заяви, че провалът на кворума вчера на комисията е бил манипулация от страна на Синята коалиция, за да се  създаде усещане за договореност между ГЕРБ и  ДПС, за да може днес да се вземат решение в неподходяща, екстремална среда.

www.actualno.com/

 


Сходни връзки

Доган отива на съд | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Доган отива на съд
Автор: Anonymous да 2010-11-09 @ 18:19 EET
ябе тоя откогато е тръгнал към съда не е ли стигнал още  на гърбът на охлюв ли  са го качили  или с циркаджииските си номера задминахте  цирк БАЛКАНСКИ бе хора

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди