изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:05 EEST
ЛЛИ ИВАНОВА ИЗПЪЛНЯВА "ЧЕРНАТА ОВЦА" НА "АХАТ" (ВИДЕО)    
Култура Една от най-добрите ни рок песни на всички времена "Черната овца" е истински хит в интернет изпълнение не на група "Ахат", а на Лили Иванова. Примата на българската естрада изпя за първи път "Черната овца" през май на концерт в Разград, но едва преди няколко дни изпълнението й се появи и в мрежата. Оттогава са го гледали повече от 10 000 души.

Лили сама поискала да направи версия на култовата песен от края на 80-те години на миналия век, а в "Ахат" се съгласили веднага, радостни от признанието.

"В началото се смяхме, но Лили свърши перфектно работата си", призна в интервю за Дарик вокалистът на "Ахат" Звезди Керемидчиев.

Преди няколко месеца Явор Кирин от екипа на Лили Иванова се обадил на Звезди от "Ахат" с въпроса дали момчетата от групата биха имали нещо против примата на българската естрада да изпее най-емблематичната им песен "Черната овца".

"В началото всички много се смяхме. Беше весело, че примата иска да изпее наша песен. Това е песен, която е свързана с рока, а ние всички знаем, че Лили Иванова не пее такива песни. После, като разговаряхме и с нея лично, тя каза, че просто в момента се чувства като черна овца и е решила, че тази песен много добре ще звучи за ситуацията, в която тя се намира", разказва Звезди.

Благословия Лили Иванова да направи своя версия на "Черната овца" дал и отец Божидар, които преди години беше част от "Ахат" и е композитор на култовата песен.

"И все пак ми звучеше странно. Лили Иванова си отваря устата и пее: Бавно ни залива морето... Това е нещо като все едно Тина Търнър да поиска да изпее Smoke on the water на "Дийп Пърпъл".

"Но всъщност няма нищо лошо в това - напротив. Тази версия ще даде нов живот на тази песен, ще достигне до много хора. Вярно е, че в началото се смяхме, беше ни странно, че Лили Иванова иска да пее песен на "Ахат" и то точно "Черната овца", но мисля, че тя свърши работата си перфектно", допълни Звезди Керемидчиев.
 http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

ЛЛИ ИВАНОВА ИЗПЪЛНЯВА "ЧЕРНАТА ОВЦА" НА "АХАТ" (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди