изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:28 EEST
Гръмна тръбата за синьо гориво към София, Перник и Радомир    
НовиниСОФИЯ. Огън и тътен разтресоха баира над село Своде около обяд вчера. Взриви се участък от северния пръстен на магистралния газопровод. Тръбата захранва с природен газ София, Перник, Радомир, има отклонение към Враца и Чирен. Тътенът се чул в селото, което се намира на 2-3 км от аварията. Никой обаче не е видял взрива. Няма жертви и пострадали. Най-близко до мястото, но на достатъчно безопасно разстояние, се намира Чекотинският манастир.

Шофьор от "Булгартрансгаз", който в това време бил на вилата си, чул канонадата и веднага се обадил на диспечерската служба на газовата компания. Там аварията е записана в 12,32 ч. Веднага на мястото са пристигнали екипи на "Булгартрансгаз", ГД "Инспекция за държавен технически надзор", полицаи, дознател, представител на прокуратурата. От експлозията са изхвърлени около 150 кубически метра пръст и скални късове. Камъни са се разхвърчали в радиус 300 метра от взрива. Предполагаема причина е умора на материала на тръбата, твърдят специалисти. Подобна авария на същия газопровод - на 500 метра от сегашния взрив, стана и на 8 август м.г.
"Хубавото е, че "Булгартрансгаз" имат линейни кранове през определено разстояние по тръбата, които автоматично се затварят при спадане на налягането в даден участък. Те са се задействали след взрива и авариралият отрязък от тръбата е бил отцепен от природния газ в останалата част на газопровода, обясни за "Стандарт" Бойко Цветанов, инспектор от Държавен технически надзор. Автоматично и веднага София, Перник и Радомир са били захранени с природен газ от южния пръстен на газопровода. Така потребителите не са били засегнати от аварията.
Таня Киркова
http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

Гръмна тръбата за синьо гориво към София, Перник и Радомир | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди