изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:26 EET
БДЖ СЪКРАЩАВА СРОКОВЕТЕ ЗА ДОСТАВКА НА КОЛЕТ    
НовиниОт пресцентъра на БДЖ съобщиха, че от август компанията намалява  срока за доставка на колетни пратки. Това ще стане благодарение на новата организация за тяхното превозване, която жп превозвачът въвежда.

От компанията разясняват, че до момента превозът на колети се е извършвал с влаковете, които пътуват през деня. С новата организацията пътуването на колети ще става и през нощта в съставите на нощните влакове, които пътуват по основните направления в страната - между София и морските градове Варна и Бургас, между София и Добрич, София и Русе, както и между Русе и Стара Загора.  Освен в началните и крайните гари, колетите ще се товарят и разтоварват и в по-големите междинни гари, добавят от компанията. Всеки, който се интересува от новата организация за колети, може да намери повече информация както на всяка гара, така и на сайта на БДЖ - www.bdz.bg.
В първата неделя на август по традиция БДЖ празнува професионалния си празник. Сред изтъкнатите железничари в историята на жп транспорта у нас са Тодор Каблешков (началник на гара Белово); Захари Стоянов (маневрист в гара Търново Сеймен - днешният Симеоновград); Иларион Драгостинов (телеграфист на гара Русе); Георги Икономов (маневрист в гарите Русе, Търново Сеймен и Одрин) и др. Никола Корчев - човекът, спасил Самарското знаме и изобразен на прочутото платно на художника Ярослав Вешин е бил локомотивен машинист, а поетът Никола Вапцаров е работил близо 2 години като огняр в локомотивното депо в София.
 


Сходни връзки

БДЖ СЪКРАЩАВА СРОКОВЕТЕ ЗА ДОСТАВКА НА КОЛЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди