изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:42 EEST
Ексдепутат обвини Васил Божков за царските имоти    
Новини Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов обвини директно в. "Труд" и Васил Божков за настоятелните намерения на правителството да си върне царските имоти. Бойко Борисов ми каза в разговор още преди изборите, че „те ще му вземат имотите”,  заяви Минчо Спасов по БНР, визирайки имотите на Симеон Сакскобургготски. „Това беше казано в личен разговор на кафе между мен и г-н Борисов. Аз тогава не се позаинтересувах кои са тези „те”, г-н Борисов говореше с уважение за тях, но сега вече знам кои са те, пред които той е поел ангажимент, допълни ексдепутатът.

Според Спасов още през 2003 г. станало ясно, че не точно ДС чрез т.нар. агент Бор стои зад вестник „Труд”. Зад вестникът е стоял шефът на "Нове Холдинг" Васил Божков. Според него атаките за царските имоти започнали именно от този вестник.Тогава царят се опитал да привлече външни инвеститори да строят магистрала „Тракия”, на която утре ще има първа копка. Минчо Спасов предположи, че Васил Божков е бил смутен от появата на външен инвеститор и затова е предприел атака за имотите на царя. Консорциум около Холдинг пътища, който е на Божков спечели строителството на ЛОТ 4 на АМ "Тракия".

Държавата ще си поиска всички гори, върнати на Симеон Сакскобурготски, тъй като са дадени при процесуални нарушения, стана ясно преди няколко дни. Веднага след това бившият премиер обяви, че ще заведе дело в Страсбург за забраната да сече дървен матерял във върнатите му гори.

Спасов припомни също, че един от първите закони, който прие ГЕРБ, беше промяна в Закона за културното наследство, което премахна изискването за документ за собственост за произход на културните находки на колекционерите. Знаем, че най-големият колекционер е същият г-н Божков”, коментира Минчо Спасов.

Относно царските имоти Министър Плевнелиев коментира, че правителството работи потози казус още от септември миналата година. Задействахме се от първите дни и това, което се случва в момента е краят на първи етап, направен е анализ, 15 000 лева са отделени от оскъдния бюджет, за да могат да се направят добри експертни анализи. Търсим и вариант да осигурим финансиране, защото става въпрос за милиони, допълни министърът. Плевнелиев заяви, че се готвят за дело в Страсбург.   dir.bg

 


Сходни връзки

Ексдепутат обвини Васил Божков за царските имоти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди