изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:29 EEST
"Ромпетрол": Румънските туристи са невинни, МВР са нагли    
НовиниВъв връзка с инцидента между румънците и охраната пред хотел в Арбанаси, компанията "Ромпетрол-България" представи своето становище по случая


Във връзка с инцидента между румънците и охраната пред хотел в Арбанаси в петък вечерта, компанията "Ромпетрол-България" представи допълнителна информация по случая и изпрати своето становище до БГНЕС.

Сорин-Октавиан Никита, изпълнителен директор на компанията, и двама негови приятели туристи съвсем добронамерено изразили желание да посетят заведението на територията на комплекс "Винпалас".

Служителите на МВР и Националната служба за охрана (НСО) не им позволили достъп, като се държали доста грубо и не пожелали да се легитимират.

Тримата румънски граждани били изненадани от проявеното към тях агресивно поведение и поради езиковата бариера не успели да разберат какво се опитват да им обяснят българските полицаи, обясняват от "Ромпетрол".

Неразбирането накарало служителите на МВР да реагират доста остро и дори заплашително към тримата туристи.

"Тримата румънски граждани са били в качеството си на туристи в комплекса и в никакъв случай тяхното присъствие не е свързано с факта, че г-жа Цецка Цачева се е намирала в хотела.

Никита и приятелите му са се опитали да разберат имената на полицаите и на служителите на НСО, но те са реагирали доста остро и са решили да задържат двама от тях.

Искам пак да подчертая, че не е имало агресивни физически действия от страна на румънските граждани срещу органите на реда", е версията на адвоката на Никита - Иван Няголов.

От "Ромпетрол" подчертават, че пресконференцията, дадена от органите на реда, е направена няколко часа преди официалното повдигане на обвиненията към задържаните и преди разпитването на свидетелите.

Представената на медиите информация била само и единствено на база на показанията, дадени от полицаите, с цел "да се оправдаят действията на органите на реда".

"Ромпетрол-България" не намира за адекватно подобно агресивно поведение от страна на овластените органи при наличие на очевидна езикова бариера.

Компанията ще информира румънския посланик при първа възможност. От "Ромпетрол" се надяват "независимото и обективно разследване да изясни ситуацията и да последва извинение към несправедливо задържаните румънски граждани".  http://m.vesti.bg
 


Сходни връзки

"Ромпетрол": Румънските туристи са невинни, МВР са нагли | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"Ромпетрол": Румънските туристи са невинни, МВР са нагли
Автор: Anonymous да 2010-08-02 @ 07:11 EEST
Незнанието (на езика), не е основание за неспазване на законите - това правило е валидно още от древните римляни, и румънците със сигурност го знаят, защото се смятат за наследници на римляните и даките.
"Ромпетрол": Румънските туристи са невинни, МВР са нагли
Автор: Anonymous да 2010-08-04 @ 14:02 EEST

Не българските полицаи са нагли а румънските които играят сцени с цивилни и рекетират бългаските шофьори .А тези господа румънски босове са дошли в България точно да сивъртят номерата и да си правят каквото искат защото в Румъния за такова нещо моментално щяха да са в затвора на топличко


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди