изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:10 EET
Убийство в Приморско заради полякиня, братът на жертвата готви кървава вендета!    
Новини

Кървава вендета очакват да се разрази в близките седмици след убийството на 35-годишният бизнесмен от Царево Ивайло Коев. Братът на убития мъж Георги Коев се е заканил люто, че „ще се лее кръв и ще има отмъщение”. Той е бивш треньор по вдигане на тежести и преди време дори успя да подготви състезателка, световна шампионка в Мексико. Сега Коев е твърд в намерението си да отмъсти за нелепата смърт на по-младия си брат.



Трагедията с Ивайло Коев стана преди седмица в Приморско в заведението „Ретро клуб уайт”. Ивайло е бил в компания с още двама души от Царево и тримата кротко си пийвали. На съседна маса седели шестима мъже от Приморско, повечето от които са местни предприемачи. На друга маса пък имало две полякини на видима възраст около 25 години. Именно те станали причина за свадата, споделиха за „ШОУ” очевидци на инцидента.

Шестимата от Приморско започват да се задяват с момичетата , които обаче не отвръщат на флирта. Мъжете настояват дамите да се присъединят към тяхната маса. По едно време един от тях става и отива при полякините с две банкноти от по 100 евро и започва да им говори нещо. Момичетата повишават тон и искат да стават да си ходят. Шестимата вече пияни мъже обаче ги наобикалят и не ги пускат. Странното е, че през това време охраната на заведението стои и гледа безучастно събитията. Точно в този момент компанията от Царево решава да се намеси. Ивайло Коев се провикнал: ”А, бе, вие няма ли да оставите момичетата на мира, бе!”. Някой му отвръща:

„Млъквай, бе, мишок!”.

Тогава неговите двама сътрапезници стават и тръгват да искат сметка за наглото поведение.
Страстите се нагорещяват. Полякините започват да пищят. Ивайло Коев решава да отиде и да успокои ситуацията. Свидетели на екшъна споделиха, че той е казал: „Момчета, хайде стига глупости, дайте да спрем с простотиите”. Никой обаче не го чува. В крайна сметка охраната изгонва цялата шумна компания.

Полякините изчезват яко дим от сцената, но кавгата продължава и вън от заведението. Ивайло продължава да ги приканва да спрат и отива да дръпне приятелите си. Внезапно обаче получава тежък удар малко под слепоочието, който го заварва напълно неподготвен. Той се свлича на земята, но

при падането си удря тежко главата в бордюра на тротоара.

Пада и остава на място.

Изведнъж всички се смълчават. Опитват се да го свестят, но Ивайло не дава никакви признаци на живот. Звънят веднага на “Бърза помощ”. Екипът пристига и само констатира смъртта. През това време шестимата мъже от Приморско гузно се изнизват по домовете си. Няколко часа по-късно те са задържани, след като полицията ги е издирала по показания на очевидци. След това започват и разпитите. В кауша вкарват Тодор Василев - на 36 години, брат му Георги, Милен Милев - на 34-години, Слави Георгиев - на 29 години, Методи Евтимов - на 27 години, и Георги Георгиев - на 36-години. И шестимата се занимават с бизнес . Имат малки хотели, ресторанти, сергии. Препитават се основно покрай летния туристически сезон. Досега не са имали криминални прояви и в Приморско са изумени от случилото се.

След като са разпитани в полицията в Бургас, става ясно и кой е нанесъл фаталния удар на Ивайло. Това е 27-годишният Методи Евтимов. Оказва се, че той обаче е изключение от цялата компания. Преди години е бил наркозависим и има престой от две години в наркокомуна в Испания. Успява да спре с дрогата, но в последните месеци често участвал в побоища по заведенията. Само

преди две седмици е имал свада на плажа в Приморско със спасител,

който му направил забележка да не замеря със слънчогледови семки туристите. Тогава боят се разминал, след като се намесили и други спасители и му свили перките.

В последния случай обаче Евтимов е нанесъл тежко кроше, което се е оказала фатално за Ивайло Коев. Така 27-годишният бабаит ще бъде съден за деянието си. Той е оставен в ареста и към него ще бъде повдигнато обвинение в непредумишлено убийство. Останалите мъже са пуснати на свобода, като те пък ще бъдат съдени за дребно хулиганство.

35-годишният Ивайло е погребан два дни след инцидента по-късно в Царево. На място пристигат над 500 души и поне сто автомобила. Трагедията в семейството след нелепата смърта на Ивайло е пълна.
Майката Наска Фидосова е от пет дни на антидепресанти и е почти неконтактна.

Братът-близнак на Ивайло – Здравко, пък се е затворил и не желае да се среща с никого, коментират хора от морския град. Двамата са имали общ бизнес, който се е развивал добре. Ивайло и Здравко са бивши спортисти, тренирали са водна топка и дори са стигнали преди време до отбора на ЦСКА и националните формации. Били са изключително точни и коректни хора, твърдят съгражданите им. Много тежко и драматично изживява събитията и 28-годишната приятелка на Ивайло - Миглена. Тя дори смятала да напусне Царево и да заживее другаде. Меги, както я наричат приятелите й, ходела с Ивайло от четири години. Преди това тя е имала друг приятел, който пък загинал след скок от металния мост край пристанището в града. Момчето се ударило лошо и си е счупило врата. Сега пък дошла и трагедията с Ивайло.

И докато повечето близки скърбят за Ивайло, по-големият му брат Георги Коев е решен да отмъсти. Той вече на няколко пъти се е заканил, че всеки ще си получи заслуженото заради убийството на брат му. Бившият щангист, който от години живее в Синеморец, всеки ден сипел закани в местно заведение и обръщал чашка след чашка от мъка. Според негови приближени Коев смятал да се разправи с всички виновници за трагедията, като ги издебне един по един. Той имал намерение и да запали къщите и ресторантите им и да им съсипе бизнеса.”Око за око, зъб за зъб”, повтарял постоянно Георги и давал примери и със Сицилия , където след подобен инцидент виновниците си получават винаги наказанието.

Приморско – Царево - Бургас, Петър АНГЕЛОВ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Убийство в Приморско заради полякиня, братът на жертвата готви кървава вендета! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди