изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:57 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите почивни дни  на територията на ОД на МВР Добрич са  регистрирани  13   криминални престъпления.

 

На 30,07,2010г.  в РУП Ген.Тошево се тъжи 72год. жителка от с.Кардам , за това  че на същата дата около 15ч. е получила обаждане по домашния си телефон от лице представило се за “доктор” и под предлог че дъщеря й е пострадала при катастрофа е поискал сумата от 10 000лв. за животоспасяваща операция. Около час по късно И.С. предава сумата от 5400лв. на непознат за нея мъж, който е дошъл до дома й. По случая е образувано е дознание.

На 31,07,2010г. в РУП Албена се тъжи румънската гражданка С.М., за това че за времето от 08,30ч. до 11,30ч. на същата дата неизвестен извършител е извършил кражба от плажа на  2 бр. раници с намиращите с в тях фотоапарат марка “Сони”, 2 бр. мобилни апарати марка “LG” и “Нокиа” , сумата от 1500 евро и  1бр. кредитна карта. Работата по случая продължава. Образувано е дознание.

         На 31,07,2010г. около 23,55ч. в гр.Добрич автопатрул  спират за проверка лек автомобил “Рено-11” с водач Г.Г./39/. При последвалата проверка за алкохол техническото средство е отчело 2,33 промила алкохол. Водачът е задържана със заповед за задържане  за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 01,08,2010г. около 16,50ч. в гр.Добрич автопатрул спират за проверка лек автомобил марка “Ауди 80” с водач Ф.Р./53/. При извършената проверка за алкохол техническото средство е отчело 2,78 промила алкохол. Малко по късно в 17ч. автопатрул спират за проверка същия автомобил със водач В.Д./53/, като същия  се е намирал в автомобила, като пътник, при предходната проверка за алкохол. Техническото средство отчита на водача В.Д. 1,45 промила алкохол. Двамата водачи са задържани със заповед за задържане за 24 часа. И по двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 01,08,2010г. в 22,30ч. в РУП Албена  е получено съобщение от руския гражданин А.В., за това че за времето от 18ч. до 22,30ч. на същата дата от бунгало в къмпинг “Горска фея” в КК “Албена” неизвестен извършител е извършил кражба на 3 бр. телефони марка “ Самсунг” и фотоапарат марка “ LUMUX”. По случая е образувано досъдебно производство.

През изминалите три денонощия на територията на областта са станали пет ПТП  с материални щети и три ПТП  с трима ранени гражданин.

            На 30,07,2010г. във Второ РУП е получено съобщение за възникнало ПТП по Главен път посока гр.Ген.Тошево- гр.Добрич. Водачът на лек автомобил марка “ Шкода Октавия” П.М./58/ поради несъобразена скорост губи контрол над автомобила , излиза в ляво извън пътното платно за движение и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на удара по автомобила са нанесени значителни материални щети. Пострадалия водач е настанен в МБАЛ “Св.Анна” гр.Варна  с фрактура на крайниците без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. Причините за възникналото ПТП се изясняват.

                На 31,07,2010г. в РУП Балчик по тел.112 е получено съобщение за възникнало ПТП . От извършени оглед е установено , че водача на лека автомобил “Нисан Примиера” Н.П./69/ във вилна зона “Кулака”,  близо до двореца в гр.Балчик предприема маневра завой на ляво, без да осигури предимство на  насрещно движещия се мотоциклет “Хонда” с водач А.А./ 24/, който  не успява да спре и се блъска странично в лекия автомобил. Вследствие на удара са пострадали мотоциклетиста-с фрактура на ръката, контузни рани и возещия се на предната седалка на лекия автомобил Й.А./84/ с охлузвания и наранявания без опасност за живота. На водачите е взета кръвна проба. По случая е образувано дознание.

                 През изминалите три денонощия са възникнали четири  пожара без материални щети .

       На  01,08,2010г. в 5,15ч. в РУП Албена е получено съобщение за пожар в лек автомобил в  с.Кранево. Пристигналият на място автопатрул установява, че пожара е възникнал в лек автомобил “Форд Мондео”. Вследствие на пожара са нанесени материални щети по инсталацията на автомобила, преден калник и преден капак.

 02 август 2010 г.                                               ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди