изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:17 EEST
ОТГОВОР НА ОТКРИТО ПИСМО от Стойчо Стойчев    
Общество

Уважаеми г-н Стойчев,

 

Ангажирам се с отговора на Откритото Ви писмо единствено и само, за да защитя моите съграждани, които Вие непрекъснато обиждате и не уважавате правото им на избор. Със сигурност има и добричлии, които са запознати с Вашите непрестанни усилия и стремежи да компрометирате мен, моето семейство и институцията, която представлявам, които продължават години.



 

За Ваше огромно съжаление, макар да влагате цялата си сила и енергия в писане на открити или отворени писма, иницииране на подписки, неоснователни жалби, никому ненужни сигнали или проверки, претърпявате пълен неуспех и лична неудовлетвореност.

Може би е редно, г-н Стойчев, Вие като виден общественик, освен това и ангажиран в партия, която застава зад сериозна патриотична кауза, да отговорите на нашите съграждани, какво се случи с Фермата за охлюви, която изградихте по Програма ФАР и бяха усвоени сериозни финансови средства?

А може би забравяте, че Община Добрич и Общински съвет изцяло подкрепихме реализацията на тази идея, като предоставихме безвъзмездно 20 дка общински терен на Сдружение “Сътворение”? Или може би трябва да отговорите и на всички 15 души с увреждания, които ангажирахте по този проект и за съжаление останаха разочаровани?

Или е редно, г-н Стойчев, да обясните на нашите съграждани какво дължите все още на общинския бюджет?

 

За Ваше улеснение, представям следната справка:

 

1. ЕТ “Проблем 2000 Стойчо Стойчев” – Издаден изпълнителен лист от Община Добрич през 2002 година за неплатени наеми на общински обект в подлеза на гара юг в размер на 7 741.27 лева, от които възстановени чрез съдия изпълнител 4 590.76 лева. Остават неизплатени 3150.51 лева.

2. Политическа партия “Движение Гергьовден”, представлявана от Г-н Стойчо Стойчев през 2002 година дължи на Община Добрич наеми в размер на 1 571.89 лева за сградата по улица “Христо Смирненски. /Тази сума включва 1 164. 49 лева за периода от 01. 11. 2003 до 30. 09. 2004 и допълнително 407. 40 лева за периода от 01. 10. 2004 до 31. 12. 2004 г. За тези задължения има издаден изпълнителен лист от 27. 10. 2004/        

 

Уважаеми г-н Стойчев,

 

Винаги съм отговаряла на всички постъпили, сигнали, молби, жалби, мнения или писма на гражданите и не се притеснявам, защото за мен няма неудобни въпроси, има проблеми, които трябва да бъдат решавани. Затова въпреки, че сме Ви отговаряли многократно, отговарям още веднъж.   

 

Имотната декларация до Сметна палата е публична и всеки, който желае, може да се запознае с нея. И ако бяхте прочели по–внимателно и бяхте по–коректен, щяхте да отбележите, че тези суми фигурират в графа “Банкови влогове”, което не означава, че това са приходи, придобити за годината, за която се подава данъчната декларация. Може би умишлено спестихте, че моите декларации, са от 2003 година и ежегодно тези данни са обявявани.

Освен това заявявам, че във всяка декларация изрично съм се подписала и съм дала съгласие декларираните от мен данни да бъдат публично оповестени. Това означава, г–н Стойчев, че нямам никакви притеснения и заставам с открито лице пред моите съграждани. И не забравяйте, че моят съпруг е военен пилот с дългогодишен стаж.

Всичко останало под формата на въпроси във Вашето писмо, както и в досегашните Ви изяви, са плод на Вашето въображение и злонамереност.

 

            Прилагам и отговорите на Вашите въпроси, с които вече сте запознат и са Ви предоставени всички необходими документи.     

 

 

С уважение,  

 

Детелина Николова

Кмет на Община град Добрич        

 

********************************

 

Г-жа Детелина Николова
Кмет на Община град Добрич
Копие:
До
Г-н Бойко Борисов
Министър Председател
На Р България
До
Главния прокурор
На Р България

ОТКРИТО ПИСМО
От Стойчо Пенков Стойчев
От гр. Добрич
e-mail: stoychev70@gmail.com

УВАЖАЕМА Г-ЖО НИКОЛОВА,
След като видях подадените от Вас декларации до Сметната палата за 2006, 2007, 2008 и 2009 години по реда на Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, у мен възникнаха някой въпроси:
1. Как само за една година, а имено 2008 г. успяхте заедно със съпруга да спестите и да вложите в банкови депозити суми в размер на близо 200 000 /двеста хиляди/ лева при положожение, че като произход на средствата сте посочили: „заплата”? Само Ви напомням, че тези средства липсват в декларациите Ви за 2006 и 2007 години.
2. Как през същата тази година сте успели да закупите и й апартамент с площ близо 100 кв.м. в центъра на града и като произход на средствата сте посочили също така: „заплата”? Не искам да коментирам факта, че сте „пропуснали” да отбележите цената на придобиване на недвижимия имот, чиято стойност според водещи агенции е над 100 000 лева. Да разбирам ли, че спестените от семейството Ви средства само 2008 година са в размер на близо 300 000 /триста хиляди/ лева!!!;
Извън темата за Вашето имуществено състояние имам и няколко допълнителни въпроса, свързани с дейността Ви като Кмет и последиците от нея:
3. Защо след пороя, изсипал се над града ни на 07 август 2009 г., не предявихте претенция за обезщетение към застрахователната компания за обектите, които са имали валидна и действаща застрахователна полица /разполагам с копие от същата, предоставено от Вас по Закон за достъп до обществена информация/?
4. Използвали ли сте средства, постъпили в Община Добрич след Постановление 208/20.08.2009 г. на Министерски съвет, за предоставяне на допълнителни бюджетни кредити за непредвидени и неотложни работи, свързани с ликвидиране на последиците от валежите - общо в размер на 650 000 /шестотин и петдесет хиляди/ лева?
• За възстановяване на хуманитарна гимназия СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Добрич – 4585 лв.
• За възстановяване на ОУ „Стефан Караджа” в Добрич – 4810 лв.
5. Смятате ли, че с действията си сте ощетили Републиканския бюджет и в частност всички данъкоплатци?
6. С какво търговските дружества със 100% общинско участие са по-облагодетелствани спрямо частните такива, че са получили близо 350 000 /триста и петдесет хиляди/ лева от държавната субсидия по ПМС 208/20.08.2009 г.?
Моля Ви да отговорите на поставените от мен въпроси в удобен за Вас начин и формат, но така, че да звучи логично и подплатено с необходимите доказателства. Надявам се да успеете да развенчаете мита, че политиците не се борят за по-малко корупция, а за по-голямо участие в нея.

Оставам с уважение,
Стойчо Стойчев  

 


Сходни връзки

ОТГОВОР НА ОТКРИТО ПИСМО от Стойчо Стойчев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди