изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:35 EEST
Следващите 5 години ще бъдат горещи    
Времето Слънцето е навлязло в цикъл на повишена активност и това ще доведе до по-топло време поне през следващите 5 години, смятат учени от НАСА. Последните няколко години учените бяха озадачени от необичайна ситуация – липсата на очаквано циклично засилване на слънчевата активност.


Традиционно слънчевата активност трае 11 години, през които последователно се наблюдава увеличаване на активността му, а след това постепенен спад.

Абсолютен рекорд на активността на Слънцето е наблюдавана през 1998 г., когато в различни части на света е констатирана пределно висока средноденонощна температура.

Необичайно обаче в следващите няколко години липсват характерните черти на нов цикъл, обобщават учените от НАСА, цитирани от Ройтерс. Едва сега Слънцето навлиза в период на активност, който ще трае най-малко 5 години и това ще доведе до повишаване на средните годишни температури. http://www.zdrave.bg
 


Сходни връзки

Следващите 5 години ще бъдат горещи | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Следващите 5 години ще бъдат горещи
Автор: Anonymous да 2010-08-02 @ 21:51 EEST
Ако от NASA си прочетат предварителните прогнози за това лято-трябва да се извинят на българите!
Следващите 5 години ще бъдат горещи
Автор: Anonymous да 2010-08-04 @ 14:31 EEST
Вижте, на екватора винаги е горещо. Тъй че НАСА хич не ме интересуват. Това са си географски процеси, а не космически. Например през 1993 г. имаше много горещи юлски и августовски дни. Имаше и големи фъртуни в Добруджа. През 2004 г. имаше обилни летни валежи. Тъй че НАСА може да плашат патките колкото си искат. Макар че е по-добре да зяпат през Хъбъл и да търсят вода на Луната и Марс. :-))) В това са добри, признавам.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди