изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:15 EEST
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА    
ОбществоПубликуваме без редакторска намеса и коментар трите писма на Стойчо Стойчев /2/ и на кмета на Добрич Детелина Николова /1/, изпратени до рекациягта на НДТ.

До

Г-жа Д. Николова

Кмет на Община

Град Добрич

 

ЗАЯВЛЕНИЕ

От Стойчо Пенков Стойчев

От гр. Добрич

 

Относно: Публичен разговор по поставени въпроси.

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО НИКОЛОВА,

отвореното писмо написах, защото предишните ми опити да получа конкретни  отговори  на поставяни от мен въпроси удряха на камък. За съжаление същото се случва и сега, но за Вас явно е по-лесно да измествате фокуса, отколкото да отговаряте конкретно. Създадени са и прекрасни продукции за това – за справка вижте филма на Бари Левинсън: „Да разлаем кучетата”.

От така наречения Ви „Отговор” отново не разбрах следното:

1.       Как сте успели заедно със съпруга си да вложите  в банкови депозити суми в размер на 196 070 лева през 2008 г. и как те са се увеличили вече до 235 827 лева през 2009 година след като за произход на средствата сте посочили: „заплата”? Защо тези средства не фигурират в декларациите Ви за 2006 и 2007 години?;

2.       Как успяхте със средства спестени отново „от заплата” да закупите през 2008 г. и апартамент 95 кв.м. в центъра на града? Защо в декларацията Ви за 2008 г. сте пропуснали да отбележите цената му на придобиване?;

3.       Защо използвахте средства от държавния бюджет за справяне с пораженията от пороя през м. Август миналата година, а не предявихте претенция към застрахователната компания при положение, че има действаща полица с клаузи, покриващи тези събития?;

С настоящото заявявам категоричното си желание да проведем публичен и открит за всички заинтересовани медии и граждани разговор по поставените от мен въпроси.  Предвид честите Ви командировки и други служебни ангажименти оставям на Вас да определите часът и мястото.

Моля Ви, не забравяйте, че сте Кмет и като такъв дължите отговори за Вашето имуществено и имотно състояние и техните промени по време на мандата, като спазвате добрия тон.

Държа да Ви информирам също така, че за неверните Ви твърдения, че представляваните от мен ПП „Движение Гергьовден” и едноличен търговец дължат суми на Община Добрич ще се заведа дело в съда.

 

Оставам с уважение,

Стойчо Стойчев

**********************************

ОТГОВОР

НА ОТКРИТО ПИСМО

от Стойчо Стойчев

   
Общество

Уважаеми г-н Стойчев,

 

Ангажирам се с отговора на Откритото Ви писмо единствено и само, за да защитя моите съграждани, които Вие непрекъснато обиждате и не уважавате правото им на избор. Със сигурност има и добричлии, които са запознати с Вашите непрестанни усилия и стремежи да компрометирате мен, моето семейство и институцията, която представлявам, които продължават години.

 

За Ваше огромно съжаление, макар да влагате цялата си сила и енергия в писане на открити или отворени писма, иницииране на подписки, неоснователни жалби, никому ненужни сигнали или проверки, претърпявате пълен неуспех и лична неудовлетвореност.

Може би е редно, г-н Стойчев, Вие като виден общественик, освен това и ангажиран в партия, която застава зад сериозна патриотична кауза, да отговорите на нашите съграждани, какво се случи с Фермата за охлюви, която изградихте по Програма ФАР и бяха усвоени сериозни финансови средства?

А може би забравяте, че Община Добрич и Общински съвет изцяло подкрепихме реализацията на тази идея, като предоставихме безвъзмездно 20 дка общински терен на Сдружение “Сътворение”? Или може би трябва да отговорите и на всички 15 души с увреждания, които ангажирахте по този проект и за съжаление останаха разочаровани?

Или е редно, г-н Стойчев, да обясните на нашите съграждани какво дължите все още на общинския бюджет?

 

За Ваше улеснение, представям следната справка:

 

1. ЕТ “Проблем 2000 Стойчо Стойчев” – Издаден изпълнителен лист от Община Добрич през 2002 година за неплатени наеми на общински обект в подлеза на гара юг в размер на 7 741.27 лева, от които възстановени чрез съдия изпълнител 4 590.76 лева. Остават неизплатени 3150.51 лева.

2. Политическа партия “Движение Гергьовден”, представлявана от Г-н Стойчо Стойчев през 2002 година дължи на Община Добрич наеми в размер на 1 571.89 лева за сградата по улица “Христо Смирненски. /Тази сума включва 1 164. 49 лева за периода от 01. 11. 2003 до 30. 09. 2004 и допълнително 407. 40 лева за периода от 01. 10. 2004 до 31. 12. 2004 г. За тези задължения има издаден изпълнителен лист от 27. 10. 2004/        

 

Уважаеми г-н Стойчев,

 

Винаги съм отговаряла на всички постъпили, сигнали, молби, жалби, мнения или писма на гражданите и не се притеснявам, защото за мен няма неудобни въпроси, има проблеми, които трябва да бъдат решавани. Затова въпреки, че сме Ви отговаряли многократно, отговарям още веднъж.   

 

Имотната декларация до Сметна палата е публична и всеки, който желае, може да се запознае с нея. И ако бяхте прочели по–внимателно и бяхте по–коректен, щяхте да отбележите, че тези суми фигурират в графа “Банкови влогове”, което не означава, че това са приходи, придобити за годината, за която се подава данъчната декларация. Може би умишлено спестихте, че моите декларации, са от 2003 година и ежегодно тези данни са обявявани.

Освен това заявявам, че във всяка декларация изрично съм се подписала и съм дала съгласие декларираните от мен данни да бъдат публично оповестени. Това означава, г–н Стойчев, че нямам никакви притеснения и заставам с открито лице пред моите съграждани. И не забравяйте, че моят съпруг е военен пилот с дългогодишен стаж.

Всичко останало под формата на въпроси във Вашето писмо, както и в досегашните Ви изяви, са плод на Вашето въображение и злонамереност.

 

            Прилагам и отговорите на Вашите въпроси, с които вече сте запознат и са Ви предоставени всички необходими документи.     

 

 

С уважение,  

 

Детелина Николова

Кмет на Община град Добрич        

 

********************************

 

Г-жа Детелина Николова
Кмет на Община град Добрич
Копие:
До
Г-н Бойко Борисов
Министър Председател
На Р България
До
Главния прокурор
На Р България

ОТКРИТО ПИСМО
От Стойчо Пенков Стойчев
От гр. Добрич
e-mail: stoychev70@gmail.com

УВАЖАЕМА Г-ЖО НИКОЛОВА,
След като видях подадените от Вас декларации до Сметната палата за 2006, 2007, 2008 и 2009 години по реда на Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, у мен възникнаха някой въпроси:
1. Как само за една година, а имено 2008 г. успяхте заедно със съпруга да спестите и да вложите в банкови депозити суми в размер на близо 200 000 /двеста хиляди/ лева при положожение, че като произход на средствата сте посочили: „заплата”? Само Ви напомням, че тези средства липсват в декларациите Ви за 2006 и 2007 години.
2. Как през същата тази година сте успели да закупите и й апартамент с площ близо 100 кв.м. в центъра на града и като произход на средствата сте посочили също така: „заплата”? Не искам да коментирам факта, че сте „пропуснали” да отбележите цената на придобиване на недвижимия имот, чиято стойност според водещи агенции е над 100 000 лева. Да разбирам ли, че спестените от семейството Ви средства само 2008 година са в размер на близо 300 000 /триста хиляди/ лева!!!;
Извън темата за Вашето имуществено състояние имам и няколко допълнителни въпроса, свързани с дейността Ви като Кмет и последиците от нея:
3. Защо след пороя, изсипал се над града ни на 07 август 2009 г., не предявихте претенция за обезщетение към застрахователната компания за обектите, които са имали валидна и действаща застрахователна полица /разполагам с копие от същата, предоставено от Вас по Закон за достъп до обществена информация/?
4. Използвали ли сте средства, постъпили в Община Добрич след Постановление 208/20.08.2009 г. на Министерски съвет, за предоставяне на допълнителни бюджетни кредити за непредвидени и неотложни работи, свързани с ликвидиране на последиците от валежите - общо в размер на 650 000 /шестотин и петдесет хиляди/ лева?
• За възстановяване на хуманитарна гимназия СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Добрич – 4585 лв.
• За възстановяване на ОУ „Стефан Караджа” в Добрич – 4810 лв.
5. Смятате ли, че с действията си сте ощетили Републиканския бюджет и в частност всички данъкоплатци?
6. С какво търговските дружества със 100% общинско участие са по-облагодетелствани спрямо частните такива, че са получили близо 350 000 /триста и петдесет хиляди/ лева от държавната субсидия по ПМС 208/20.08.2009 г.?
Моля Ви да отговорите на поставените от мен въпроси в удобен за Вас начин и формат, но така, че да звучи логично и подплатено с необходимите доказателства. Надявам се да успеете да развенчаете мита, че политиците не се борят за по-малко корупция, а за по-голямо участие в нея.

Оставам с уважение,
Стойчо Стойчев  

 


Сходни връзки

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА | 65 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-02 @ 23:28 EEST

Филан Кишиев - летец на метла с дългогодишен стаж

КАКВО РАЗБРАХМЕ ОТ ОТГОВОРА НА СЪПРУГАТА НА ПИЛОТА С ДЪЛГОГОДИШЕН СТАЖ

Отговорът на Детелина Николова има, меко казано, хумористичен характер. Да не кажа по-силна дума. Не знам за другите, ама аз се смях от душа. Весело и сладко! Много интересно се съчетават в един контекст питането на г-н Стойчев за онези 300 хиляди лева с неясен произход, фермата за охлюви, програмата ФАР, хората с увреждания, гара юг и наемът на сградата на ул. \"Христо Смирнински. От този \"калейдоскоп\" от факти се разбира следното: Детелина Николова е спестила 300 бона, защото е почнала да го прави от 2003 г., ама го е декларирала през 2009, защото мъжът й е пилот с дългогодишен стаж и който не вярва, може да погледне графа \"Банкови влогове\". А г-н Стойчев не е прав, защото излъгал с олюви някакви хора с увреждания, които останали много разочаровани, защото партия \"Гергьовден\" не си е плащала наема за офиса на ул. \"Христо Смирненски\" и трябва да бъде преместена в подлеза на гара юг?!?.. Гледай ти логика, на ти тебе обяснение и половина! Дето казва народът: къде го чукаш, къде се пука! Май някой е прекалил с плевенския мускат, или скоро не му е чесана вълната, та го избива на поезия! Г-жо Николова, съпруго на авиатора с дългогодишен стаж, вместо да ни говорите за Гергьовден и Игнажден, по-добре кажете на хората откъде ви дойдоха тези пари! Само не ни говорете пак за охлюви и за подлези, щото ще почнем да се съмняваме в нещо!...

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-03 @ 07:57 EEST

Deklaratziata za 2006

7. Банкови влогове /депозити/ Ном. по ред Размер на средствата Вид на валутата Равностойност в лв. Титуляр на влога В страната В чужбина Произход на средствата
Име: собствено, бащино, фамилно
1 2 3 4 5 6 7 8
Нямам нищо за деклариране.

http://register.bulnao.government.bg/2007/88BA8B34-7D76-40BD-8066-B36A0C6EA2F5.xml

i deklaratziata za 2008

7. Банкови влогове /депозити/ Ном. по ред Размер на средствата Вид на валутата Равностойност в лв. Титуляр на влога В страната В чужбина Произход на средствата
Име: собствено, бащино, фамилно
1 2 3 4 5 6 7 8
1. 8000 BGL 8000 Детелина Кирилова Николова България заплата
2. 62700 BGL 62700 Детелина Кирилова Николова България заплата
3. 4200 USD 6260 Детелина Кирилова Николова България заплата
4. 12986 EUR 25400 Детелина Кирилова Николова България заплата
5. 50000 BGL 50000 Николай Георгиев Николов България заплата
6. 8000 USD 10560 Николай Георгиев Николов България заплата
7. 17000 EUR 33150 Николай Георгиев Николов България заплата

http://register.bulnao.government.bg/2009/88BA8B34-7D76-40BD-8066-B36A0C6EA2F5.xml

Kato tuk ne e vkluchen apartamenta ot 95 kv. m
I tam sredstvata sa ot zaplata

Deklaratziata za 2009

7. Банкови влогове /депозити/ Ном. по ред Размер на средствата Вид на валутата Равностойност в лв. Титуляр на влога В страната В чужбина Произход на средствата
Име: собствено, бащино, фамилно
1 2 3 4 5 6 7 8
1. 19184 BGN 19184 Детелина Кирилова Николова България заплата
2. 4458 USD 5795 Детелина Кирилова Николова България заплата
3. 49389 EUR 96308 Детелина Кирилова Николова България заплата
4. 61500 BGN 61500 Николай Георгиев Николов България заплата
5. 7800 USD 10140 Николай Георгиев Николов България заплата
6. 22000 EUR 42900 Николай Георгиев Николов България заплата

http://register.bulnao.government.bg/2010/88BA8B34-7D76-40BD-8066-
B36A0C6EA2F529741.xml

121 287 leva za kmetitzata

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-03 @ 08:01 EEST

Detelino, vmesto da se chudish kakvi kompromati da vadish sreshtu drugi...po-dobre otgovori na vaprosa za parite. kak taka spesti 230 000 za 2 godini, zaedno s maja ti, za koito cial grad znae, che ne e savsem v chas gorkia

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-03 @ 13:36 EEST

Тя няма да се навие на публичен дебат. И всичко ще се покрие отново. Бат Бойко гарантира за нея - хахахахаха

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-03 @ 20:57 EEST
Абе тоя не беше ли същия главоч,който свали бариерите в Албена?Ха и какво стана??Прави си пияр мекерето!
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-03 @ 22:53 EEST
Samo, che uspia da gi svali. A az ne vijdam kak moje da si pravish PR za tova, che edna kradliva kmetitza ni krade parite.
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-04 @ 13:50 EEST
Ми сега с тези търгове за у-ща и детски градини пак ще има постапления в банковата сметка ми се струва
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-04 @ 14:13 EEST
Пуста му власт... Щип-щиби-диби-дип!...
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-04 @ 21:41 EEST

Qvno si kompetenten i ti se shtipe, no Bog roga ne dava na bodliva krava

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 00:00 EEST

ОБЯВЯВА за нищожни на основание чл.42, ал.2 от ЗЗД като сключени от лице без представителна власт договор за наем от 26.07.2000г., сключен между Община град Добрич, представлявана от инж.Лъчезар Росенов, като наемодател,  и Стойчо Пенков Стойчев с ЕГН XXXXXX8000, в качеството му на едноличен търговец с фирма „Проблем-2000-Стойчо Стойчев” гр.Добрич, рег. с реш. по ф.д.№788/2000г. на ДОС, като наемател, за имот, находящ си в гр.Добрич, представляващ помещение №2 в подлеза на гара Юг на площ от 45.00 кв.м.; анекс  1/20.09.2000г., анекс 2/08.02.2001г.

  ОБЯВЯВА за нищожни на основание чл.42, ал.2 от ЗЗД като сключени от лице без представителна власт договор за наем от 26.07.2000г., сключен между Община град Добрич, представлявана от инж.Лъчезар Росенов, като наемодател, и Стойчо Пенков Стойчев с ЕГН XXXXXX8000, в качеството му на едноличен търговец с фирма „Проблем-2000-Стойчо Стойчев” гр.Добрич, рег. с реш. по ф.д.№788/2000г. на ДОС, като наемател, за имот, находящ си в гр.Добрич, представляващ помещение №3 в подлеза на гара Юг на площ от 24.00 кв.м.; анекс 1/20.09.2000г., анекс 2/08.02.2001г. и анекс №3/25.03.2002г.

ПРИЗНАВА за установено по отношение на ОБЩИНА град Добрич, че  СТОЙЧО ПЕНКОВ СТОЙЧЕВ с ЕГН XXXXXX8000 от гр.Добрич, ул.Кирил и Методий №18 вх.А ет.2 ап.3 не дължи сумата от 7741.27 лева, от която сумата от 1766.11 лева, представляваща незаплатена наемна цена за периода 26.07.2000г. до 30.11.2002г. за отдаден под наем общински имот помещение 2 в подлеза на гара Юг гр.Добрич със застроена площ от 45 кв.м. за търговски услуги; сумата от 3069.52 лева, представляваща мораторна договорна неустойка за същия период; сумата от 1063.87 лева, представляваща незаплатена наемна цена за периода 26.07.2000г. до 30.11.2002г. за отдаден под наем общински имот помещение 3 в подлеза на гара Юг гр.Добрич със застроена площ от 24 кв.м. за търговия и услуги; сумата от 1841.77 лева, представляваща мораторна договорна неустойка за същия период, за която сума е издаден изпълнителен лист от 09.12.2002г. по частно гражданско дело №1558/2002г. по описа на Районен съд гр.Добрич.

ОСЪЖДА ОБЩИНА град Добрич да заплати на  СТОЙЧО ПЕНКОВ СТОЙЧЕВ с ЕГН XXXXXX8000 от гр.Добрич, ул.Кирил и Методий №18 вх.А ет.2 ап.3 сумата от 348.04 лева, представляваща разноски за внесена държавна такса.

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Добричкия окръжен съд в двуседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

Кой пак е излъгал?

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 09:54 EEST
Как кой? Детелина естествено. Пак пуснаха непроверена информация. Само, че за нейната която лъсна черно на бяло нищо не казва. Стойчо, не я оставяй да се измъкне и този път. Стига ни е крала. Тя утре ще си отиде на село, но ние оставаме да й плащаме масрафите
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 13:30 EEST

......и целият антураж начело с НЕЙЧО НЕЙЧЕВ, неговите подопечни директорки на ОУ

1. ЧОУ "Ив. Димитрова",  ......., ....

2.  Да се проверят и техните доходи!

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 14:16 EEST
де да имаше повече такива като Стойчо
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 15:52 EEST

какви с кортаци ли????

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 18:15 EEST

Да не би някой иска да се върне Росенов?или Йоско?Ако някой от бившите кметове беше направил поне малко за града,а не  всичко за себе си,нямаше да сме на тоя хал!!!

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 19:28 EEST
A познава ли Детелина едно момче - казва се Ивайло. Връзката е "Кауфланд" и едни 250 000 лева.
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 20:38 EEST
detelinooooo plevensko 4edo -za6to valentin nenov te voze6e v srebristiya mercedes i sa6tiya stroe6e i prodaljava da stroi varhu ob6tiski imoti
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 21:18 EEST
Aми идват избори,ако имаш здраво дупе кандидатирай се за кмет!
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 21:42 EEST
Кауфланд - продадоха 21 декара, магазина е построен на 7 декара. Къде са останалите? 250 000 лева като заплата ... от ... Ивайло...
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 21:58 EEST

дрън-дрън та пляс.....

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-06 @ 10:31 EEST

Аз лично не харесвам нито Йоско нито Росенов но проекта за  асфалтирането на улиците поставяне на осветление и т.н.беше спечелен от Росенов просто Детелинка на готово се намести и обра овациите

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-06 @ 11:20 EEST

Ako imashe poveche kato Stoicho, Detelina veche shteshe da e van ot obshtinata. Za sajalenie nie samo pishem i se nadiavame niakoi drug da svarshi rabotata. Kakto se vijda Detelina se postara da zadeistva vsichki vazmojni sredstva da ocherni Stoicho, ne znam dali vseki e gotov na tova. A tova, che tia uporito izbiagva vaprosite, oznachava che se nadiva, tozi problem da otmine v nai-skoro vreme.

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-07 @ 11:46 EEST
Prez parvia si mandat detelina pecheleshe ovacii ot nasledstvoto na prednite...osvetlenie. gradski parkq obligazionen zaem i mn.drugi. Postapi hitro kato go prodalji v koeto niama nishto losho. No kato svarshiha proektite i se okaka. V momenta v dobrich atraktivni investitori sa Metro, technopolis, technomarket,kaufland i dr. turgovski verigi. A ikonomika i proizvodstvo - TRAGEDIA. Razhodete se kam bivshia obuven zavod dobrich, kaliakra, zena, i shte vi se priplache.
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-07 @ 12:53 EEST

Целия град знае кой продаде Калиакра,Обувен завод и т, н.,само тоя неграмотник не е научил?Да ви ги припомня:

-Ганчо Стоянов

-Митьо Булгарплода

-Пеловска- паткана

-Николай Илиев

-Димитър Димитов -кулата

-Йордан Манов и .т н.

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-07 @ 16:16 EEST

Освен да ви с приплаква и да изброявате имена друго какво сте направили?

Какво ли може да се очаква от българи пишещи на латиница!

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-07 @ 23:35 EEST
Ние вярвахме и вярваме на Детелина Николова.И тя ,ако наистина е права предлагам да има публичен диспут ,за да знаем ние гражданите на Добрич ,как да гласуваме при следващите избори.Това е демокрацията!В името на демокрацията ,трябва да се изясни истината и тя трябва да стане публично достояние.
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-08 @ 01:03 EEST

Хахаха тук има доста защитници на кметицата и то най-вече в края. Когато един мениджър поема дадена фирма я поема с активите и пасивите на предишните си колеги. Ако не може да се справи, значи е слаб. В това няма нищо ново, но просто го сменят с друг. Но ако го хванат в нелоя;ност и злоупотреби- жална му майка. А да не говорим ако е политик, каквато е и кметицата. Така, че не ми се четат глупости, че детелина е символ на демокрациата. ТОВА Е ПИСАНО ОТ НЯКОЙ, КОИТО СИ НЯМА ИДЕЯ ЗА ЦЕННОСТИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА

Колкото до детелина - тя си е просто една дребна душа, която си е поставила личните цели на първо място

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-08 @ 01:06 EEST

това е цитат от отговор на стойчо във форума на дарик

По втория въпрос - за заплатите на Детелина Николова и ощетяването на държавния бюджет:
1. Днес пристигна писмо то Върховна касационна прокуратура, че жалбата ми е препратена за проверка по компетентност на Добричка окръжна прокуратура. Нека мине проверката и ще преценя какви ще бъдат последващите ми действия

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-08 @ 07:28 EEST

ПАК ЩЕ ТЕ ПОДКРЕПИМ ДЕТЕЛИНА!КОЛКОТО ПОМИЯ ХВЪРЛЯТ ТОЛКОВА ПО ЧИСТА И СИЛНА СТАВАШ!!!!!

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-08 @ 11:21 EEST

Ей горния. Не виждам да я клепат. Хората искат да знаят откъде са тези пари, защото няма как от заплата да спести толкова. а тя не казва откъде са. А тези на съпруга и също са интересни откъде са дошли. Така,че стига с тези глупости, че ставала силна. Аз не сам съгласна да получава такава заплата за работата, която е свършила. А заплатата я плащаме всички ние, които си плащаме данъците

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-08 @ 12:49 EEST
Ей долната!Хората да си гледат в канчето и ти също,че ако те проверим и тебе..........
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-08 @ 13:28 EEST

До този,който иска да проверява. Ще ти кажа само,че ако си държавен служител и си на държавна заплата, трябва да знаеш, че ще си обект на коментари, ако си спечелил толкова пари. Ако си частник бих се радвал за теб. Но в случая с кметицата нещата са по-друго яче. Колкото до проверките проверявай си.

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-08 @ 13:32 EEST

Управлението на ГЕРБ - показност, заплахи и кражби. Тези които не са гербери са врагове, а нашите не са крали,те просто са спечелили повече и да не им гледаме в паничката,която е публично достъпна

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-08 @ 14:25 EEST

Играта загрубя, ще дойде Горският...

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-08 @ 19:00 EEST
и ......????????????????????????????????????????????????????????????
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-08 @ 23:33 EEST
И какво ще направи сега окръжна прокуратура?
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-09 @ 00:11 EEST
shte vidim kakvo shte napravi prokuraturata,no se nadiavam da badat oobektivni i NEZAVISIMI
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-09 @ 01:06 EEST

http://ndtnews.hopto.org/article.php/20100122151145201#comments

ето още работа за прокуратурата

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-09 @ 20:38 EEST

Стойчо Стойчев

Днес получих от Сметна палата декларациите, подадени от Детелина Николова за 2004 и 3005 години. Ето какво се разбира от тях:
1. За периода 01.01-31.12.2004 г. Д. Николова има 10 500 лева от трудови възнаграждения и застраховка, а Н. Николов има 6 000 лева от заем и граждански договор и 12 320 лева от спестявания. Или общо за семейството - 28 820 лева.
2. За периода 01.01-31.12.2005 г. Д. Николова има:
  - 18 500 лева от "заплата"
  - 9 000 лева от "спестявания"
   Н. Николов - авиатор с дългогодишен стаж има:
  - 40 000 - обезщетение от Министерство на отбраната
  - 11 200 лева - наследствен дял
  -24 700 лева  - от "спестявания"
ОБЩО ЗА СЕМЕЙСТВО НИКОЛОВИ: 103 400 лева.


3. За 2006 г. сем. Николови не е декларирало, че има налични средства над 5 000 лева или банкови депозити. Това означава, че са си поживели царски и за година са изхарчили 100 000 лева. Не смея и да си помисля, че са послъгали нещо.


4. За 2007 г. Детелина Николова подава само Уведомление до Сметна палата, което означава, че няма промяна в нейното имуществено и имотно състояние.


5.За 2008 г. - О чудо! - Купили си апартамент за над 100 000 лева и освен това са спестили от ЗАПЛАТИ 200 000 лева???

6. за 2009 г. - тех кризата ги не лови - депозитите им нарастват с около 30 000 лева

Аз няма да коментирам повече!

 

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-09 @ 21:20 EEST

нека съответните органи вземат мерки,щото тук има очевадни злоупотреби. някой знае ли какво обезщетение плащат на военните пилоти. ако е такова каквото видяхме няма лошо, ама нещо не ми се вярват тези спестявания да са чисти.

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-09 @ 23:25 EEST
Нова вълна БГ милионери Спестяванията в банки родиха 28 богаташи за 3 месеца    понеделник, 09 август 2010

София

Спестяванията в банки родиха 28 нови милионери. Кризата накара все повече родни предприемачи да държат парите си на влог, вместо да инвестират. Само от април до юни българите с над 1 милион лева личен депозит са се увеличили с 28, сочи статистиката на БНБ. Милионерите у нас вече са 423.

Богаташите кътат парите си за лихви, вместо да ги харчат за бизнес, яхти или спортни коли. Най-заможните българи залагат на авоари в евро. Милионерите в лева са 159, а тези в европейска валута - 238.

Общото състояние на всичките 423-ма милионери е 952 млн. лева. В същото време депозитите на фирми над милион са намалели с 40. В края на март те са били 1745, към края на юни са 1705.

Богаташите се увеличават въпреки кризата. Броят на влоговете на граждани с левова равностойност над 100 000 лв. е нараснал с 611 през второто тримесечие до 16 020 в края на юни, сочат данните на БНБ.

Докато в края на март хората с депозити от 100 хил. до 200 хил. лв. са били 11 105, в края на юни броят им нараства до 11 575. Същата тенденция се наблюдава и при по-големите влогове. Депозитите на стойност от 200 хил. до 500 хил. лв. са нараснали със 116, като такива суми в банката вече имат 3207 души.

Само в границите между половин и 1 млн. лв. броят на депозитите пада от 818 в края на март до 815 в края на юни. Част от собствениците им обаче вероятно са станали още по-богати, защото хората с депозити над 1 млн. лв. се увеличават с 28 до 423 в края на юни. Прави впечатление, че предпочитаната валута на по-богатите българи е еврото.

От всички милионери в края на юни 159 имат сметки в лева, а 238 - в евро. Останалите държат парите си в друга валута. При всички по-големи депозити преобладават спестяванията в евро. Само при хората, спестили под 10 бона, основната част от влоговете са в лева. Общата сума на влоговете на домакинствата за година се увеличава с 13,4% до 25,539 млрд. лв.

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-10 @ 13:14 EEST

"В една страна е срамно да си богат,ако съществува беззаконие и още по-срамно е да си беден ,ако съществува законност"

Конфуций

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-10 @ 17:29 EEST

С тебе сме Детелина!

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-10 @ 21:56 EEST

Този дето вика с теб сме Детелина сигурно е някой чието местенце зависи от нея:)))))))))))))))))))))))

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-11 @ 00:06 EEST
Да, прав си този дето вика за нея е мъжът и, а не някой друг.това е сигурен източник,че двамцата стоят и четат в нета мненията за тях.
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-11 @ 09:18 EEST

Надявам се, че мъжът и няма да я остави, след като се каже,че тя вече не е златната му кокошка.И ако трябва да се разделят със спестените си парички

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-08-12 @ 08:47 EEST

Четох материала и коментарите до тук.Тъй като не се говори по тази тема открито,означава ли,че кметът няма да отговори на поставените въпроси и ще продължи да спестява парички

 

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-09-02 @ 23:11 EEST
Роман Василев сам поискал проверка нa декларираните му доходи

 

n = document.getElementById('audio_player');
    requestAudio('92148');
Още по темата
Роман Василев получи порицание заради изпусната реплика по време арест Образуваха дисциплинарно производство срещу Роман Василев 90% от най-богатите данъкоплатци нямат регистрация по ДДС

Заместник градският прокурор Роман Василев сам е поискал да бъде проверен във връзка с описани от него доходи в размер на 80 000 лева, спечелени от търговия на борсата. Това съобщи главният прокурор Борис Велчев. Той добави, че проверката се води от инспектората на Върховна касационна прокуратура

От декларацията на Василев пред Сметната палата  за 2008-а година ясно личат уменията на прокурора в игрите на борсата. 80 000-те лева са натрупани от сделки с ценни книжа на българската фондова борса. Борис Велчев защити колегата си като каза, че Василев не е практикувал забранена дейност. „Инспекторатът на Върховна касационна прокуратура образува проверка по искане на самия Василев. Това се случи някъде в разгара на лятото, не съм сигурен дали е приключила, не съм проверявал това. Има много магистрати, и не само магистрати, лица, които подават декларации в публичния регистър, където има печалби от борсова дейност. Това не е забранена дейност по никакъв начин", обясни главният прокурор.

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2010-11-23 @ 12:13 EET

В последно време много се говори за злоупотреби и за неправомерно забогатяване на хора от властта. Искам да знам какво се случи с казуса на Детелина Николова и нейните данъчни декларации. Успя ли да докаже произхода на парите си. И също така защо се мълчи по тази тема. Наскоро чух, че са спрели прокурорската проверка, но на какво основание и дали е било правомерно. Нима ние добричлии ще узаконим беззаконието за пореден път. Доколкото си спомням едни думи на премиера бяха, че ГЕРБ няма да узаконява беззаконието. Надявам се, че СЕГА и ние няма да го направим.

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2011-06-16 @ 10:49 EEST
Открито писмо на Стойчо Стойчев до кмета Детелина Николова 12.06.2011 
сподели тази новина  
Стойчо Стойчев - регионален координатор на движение Гергьовден за Добрич, разпространи до медиите открито писмо до кмета на Добрич Детелина Николова. Публикуваме пълния текст на писмото:

До
Г-жа Детелина Николова
Кмет на Община град Добрич

ОТКРИТО ПИСМО

От Стойчо Пенков Стойчев

От гр. Добрич, GSM: 0896 707 712
e-mail: stoychev70@gmail.com

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО НИКОЛОВА,
    

На 27 юли 2010 г. отново чрез открито писмо Ви попитах за произхода на средствата обявени в декларациите, които сте подавали до сметната палата. Припомням Ви, че към 31.12.2009 г. заедно със съпруга си сте декларирали, че в банкови депозити имате общо 235 827 лева, а като произход на средствата сте посочили - заплата. Освен това през 2008 г. сте придобили и недвижим имот – апартамент с площ около 95 кв.м. в централна градска част, пропуснали сте да обявите на каква цена, но произхода на средствата ОТНОВО Е „ЗАПЛАТА”!? По сведение на брокерски агенции стойността му тогава е била не по-малко от  100 000 лева.  Как след като в края на 2004 г. собственоръчно сте ДЕКЛАРИРАЛИ, че разполагате общо с 28 820 лева, то към 31.12.2009 г. или само 5 години по – късно вече сте имали с над 300 000 лева повече?


Г-жо Николова, Вашата заплата е публично известна - годишния Ви нетен доход е около 20 000 лева. Съпругът Ви, военен пилот с дългогодишен стаж получава пенсия за прослужено време и старост. Дори да предположим, че му изплащат „тавана” за пенсиите, т.е. 700.00 лева месечно, то това прави 8 400 лева за година. Ако сте нямали никакви разходи за издръжка и храна, то сумата, която бихте могли да спестите общо за тези пет години не би трябвало да надвишава 142 000 лева!
    

След последвалия отговор от Ваша страна, в който нямаше нищо по същество Ви информирах, че ще сезирам компетентните органи и съда.
    

На 17.03.2011 г. получих писмо, подписано от Зам. Изпълнителния директор на НАП – Бойко Атанасов, с което ме уведомява, че ще бъдат извършени проверки на Вас и съпруга Ви, но установените факти представляват данъчно – осигурителна информация и могат да ми бъдат предоставени САМО, ако има писмено съгласие от проверяваните лица съгласно изискванията на ДОПК.
    

Уважаема г-жо Николова, с това открито писмо призовавам Вас и г-н Николай Николов ДА ДАДЕТЕ ВАШЕТО ПИСМЕНО СЪГЛАСИЕ до органите на Национална агенция по приходите да ми бъдат предоставени резултатите от извършваната проверка. Това няма да е прецедент, защото такова съгласие вече беше дадено от Министъра на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов при извършването на неговата проверка. Смятам, че като евентуален кандидат за Кмет на град Добрич и като човек, който нееднократно е декларирал, че „няма никакви притеснения и застава с открито лице пред своите съграждани”, а и да ги защитите както твърдяхте от моите „обиди и нападки” следва  да направите това!
    

Приложено Ви изпращам:
1.    Писмо на Зам. Изпълнителния директор на НАП – Бойко Атанасов;
2.    Декларациите Ви до сметна палата за 2004, 2008 и 2009 години.

Оставам с уважение, Стойчо Стойчев


НЕ МОЖАХ ДА РАЗБЕРА ЗАЩО НИТО ЕДНА ДРУГА НЕЗАВИСИМА МЕДИЯ НЕ ПУБЛИКУВА ПИСМОТО НА СТОЙЧО.Намерих го само в портала на Добрич www.dobrichonline.com. Да не би нашите медии се страхуват от кметицата и мъжа й и затова си траят? Мисля, че е крайно време да се отговорят на тези въпроси и журналистите да защитават интересите на гражданите, защото те четат техните вестници и слушат добричките радиа.


ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2011-06-16 @ 13:25 EEST
Как да публикуват измишльотините на тая откачалка??? 
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2011-06-16 @ 13:28 EEST
За кметицата ли говориш? Всичко говорят, че мъжът и е откачалка. За нея не знам.
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2011-06-16 @ 14:38 EEST
ПОРЕДНАТА СТОЬОВА PR -AKЦИЯ!!!!
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2011-06-16 @ 14:46 EEST

Колкото и да Ви е мъчно злобари, Николова пак ще грабне 60% на есен.

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2011-06-16 @ 15:45 EEST
60% от кое ? от ромските гласове? Че то се знае, че ги е купила. Ама нека си кажат за доходите на кметското семейство. Не ми обяснявайте как ще спечели на есен, а как се е облагоделствала. Фактите не са в нейна полза. Може би тези, които имат изгода от нея ще обясняват колко е направила и колко е велика, но интелигентните хора и тези които изкарват по честен начин парите си, знаят каква е истината
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2011-06-22 @ 09:33 EEST

Нотариусът Юлиян Димитров, как успя да открадне градинката и да си разшири кантората???... По един камък да му хвърли всеки който минава оттам....

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2011-06-22 @ 11:30 EEST

Отговор към предходният коментар-съпругата му е общински съветник от ГЕРБ,това трябва да Ви говори ясно и достатъчно

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2011-06-22 @ 14:26 EEST

Относно ромите, които ще решат вота прочетете следното:

Разходите за социалните услуги и дейности непрекъснато нарастват, без да се анализират кои са основните причини и рискове, които може да доведат държавата до фалит – пример Гърция.

-           Риск от несправяне с паразитното източване на държавния и местните бюджети от етнически групи неспазващи правилата за живот в България, поради следните причини:

Във всички големи градове на България в продължение на години – повече от 20 е извършвано безконтролно незаконно застрояване на цели квартали и махали, като същевременно населението в тях непрекъснато нараства, защото критериите за съществуването им е да ползват повече социални помощи, без полагане на труд, без получаване на образование и неплащане на данъци, осигуровки, такси и др. държавни вземания, които за коректните и лоялни граждани непрекъснато се увеличават.

Като пример в големите градове нелоялното и некоректното население нараства, а в същото време не се приемат законодателни рестрикции в следните насоки:

-          Нелоялните граждани живеят в незаконно построени сгради върху общински терени, без отстъпено право на строеж, строителни изисквания и документи за собственост върху съответното жилище.

-          Неясно е как такава постройка се електрозахранва и водоснабдява и заплащат ли се консумираните количества за ток и вода;

-          Въпреки, че тези граждани са получили регистрации в ГРОН за постоянен и настоящ адрес в незаконните постройки, същите не са декларирали имоти и не плащат данък сгради и такси битови отпадъци;

-          Същите тези граждани не работят по трудов договор не им се удържат данъци и осигуровки и в същото време са основните клиенти на Дирекциите за социално подпомагане и претендират за увеличаване на помощите от държавата;

-          Въпреки съществуването им извън установените правила на живот в страната по време на избори същите са най ухажваните избиратели за решаване на вота за местна и парламентарна власт;

-          Раждаемостта при некоректните и нелоялни граждани непрекъснато нараства за сметка на раждаемостта в категорията лоялни и коректни образовани граждани, като основния мотив за безконтролната раждаемост при некоректните и нелоялни граждани е получаване на помощи от държавата за първо, второ и трето дете и съответно детски надбавки, които би следвало да стимулират коректните и лоялни образовани граждани;

-          Повечето от некоректните и нелоялни граждани изоставят по три, четири и повече деца за отглеждане от държавата, след получаване на помощта за раждане, което ангажира значителни ресурси на държавния бюджет за изграждане на социални центрове, издръжка и заплати на персонала за отглеждане и възпитание на изоставените без наказание за родителите им деца.

Голяма част от некоректните и нелоялни граждани отказват да работят и предпочитат да се занимават с незаконни дейности като контрабанда, кражби и проституция, като по този начин в много случаи безнаказано си осигуряват нерегламентирани чисти доходи от два, три до десет пъти по големи доходи от коректните и лоялните доходи на държавата.

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2011-08-08 @ 21:04 EEST
Всеки, който си плаща данъците има право да знае как кметското семейство е спестило толкова пари от заплати. Не разбирам защо кметицата не иска да оповести резултатите от ревизиите които и прави НАП. Къде е прозрачността питам????
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2011-10-13 @ 08:47 EEST
Детелинка да отговори откъде е "спестила" тези средства!!!! Искаме публичен дебат на тази тема!!!!
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2011-10-13 @ 08:55 EEST
Публикувала кметицата някакви платени съобщения какво е свършила, защо не каже как са теглили кредит от 10 млн. лв за ремонт на центъра и какви турски плочки от 50 лв  кв.м. които не приличат на нищо, при условие че в Добрич има производители на плочки, ама как иначе ще вземе рушвети да натрупа тези "спестявания"
ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТОЙЧО СТОЙЧЕВ ДО КМЕТА НА ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Автор: Anonymous да 2011-10-13 @ 09:18 EEST
На баба Ви хвърчилото!Колко пъти да Ви обяснява ,че за пешеходната зона парите са от евро фондове,а Общинта участва с 250 хил. лева!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди