изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:15 EEST
„ДВОРЕЦА” ВЕЧЕ СТОПАНИСВА ПЛАЖА СИ    
НовиниБългари и румънци са основните туристи във вилите в бившата лятна резиденция на румънската кралица


Само за второто тримесечие на годината, преди началото на активния туристически сезон, в туристическата база на културния център „Двореца” в Балчик има реализирани 335 нощувки. През юли базата бе заета над 95 %. Основните летовници тази година са българи, които съставляват 60 на сто от летовниците това лято, следвани от румънците, които са 39 процент, а останалите са руснаци, турци и украинци.
През уикендите посещаемостта се увеличава, благодарение на множеството българи и румънци, които идват, за да разгледат красотите на Двореца. Цената на единична стая е 60 лева, за апартамент на ден се плаща по 80 лева, а за VIP-апартамент цената е 150 лева на ден.
Културният център „Двореца” вече стопанисва плажа пред него, който спечели след проведен търг, организиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Преди това плажът беше в ужасно състояние след бурите през пролетта и пороите през последните месеци, обясниха от Двореца. Оттам добавиха, че вече се обновяват чадърите и шезлонгите на плажа. Създава се организация за ползването му, съгласно изискванията за осигуряване на водно спасяване, обезопасяване на прилежащата територия, здравно и медицинско обслужване. 
Припомняме, че на проведения през месец юли търг, за плаж „Двореца-Балчик” кандидатстваха трима кандидати. Държавен културен институт „Културен център „Двореца” – Балчик го спечели с най -висока наемна цена от 10 500 лева за година.
 


Сходни връзки

„ДВОРЕЦА” ВЕЧЕ СТОПАНИСВА ПЛАЖА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди