изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:31 EEST
"ИСКАМ ДА ИГРАЯ С АЛЕКС НА ГОНЕНИЦА"    
Общество Разкрива в интервю за вестника мечтата си 11-годишният Мирослав Марков от Добрич, който се впуска в тв шоу, за да събере пари за лечение на 4-годишната си сестра Александра Маркова

- Миро, как стана така, че реши да участваш в "Байландо"?
- Гледахме рекламата у дома и просто ми хрумна идеята, че мога да събера пари и да помогна на мама и татко за лечението на Алекс. Аз се занимавам с пеене от две години и половина и вече дори на два конкурса успях и да спечеля. Имам едно трето място на конкурс "Златната рибка" и сега имам първо място на конкурса "Звездна дъга". Пък и нали така правят реклама на шоуто - да сбъднеш мечта.



- Каква е твоята мечта, ти си едва на 11 години и наесен ще си в пети клас?

- Мечтая да играя на гоненица с Алекс. Много искам това да се случи и затова искам да помогна с това, с което мога. Затова кандидатствах за участие в "Байландо". Страшно се зарадвах, когато ме поканиха на кастинга и още по-щастлив съм сега, когато знам, че минах първия кастинг и продължавам напред. Много искам да помогна, защото лечението й е скъпо. Толкова е хубаво, когато тя се усмихва, като играя с нея и й пея. Не за първи път искам да помогна на нашите - исках да участвам в "България търси талант", но така се случи, че не можах. Точно тогава преди да се регистрирам, като се връщахме от урок по пеене, катастрофирахме и затова не можах да подам документи и да опитам.


- Имаш ли други мечти, какво обичаш да правиш?
- Голямата ми мечта е да стана певец, а иначе обичам да играя футбол, волейбол. Сега, когато отидох за кастинга, всъщност бях за първи път в София с татко. Имахме време до прослушването и се разходихме. Най-много ме впечатли НДК, като сграда. Успях да видя националния стадион "Васил Левски", този на "Славия" и на ЦСКА. Дори на стадиона на ЦСКА се снимах с Димитър Пенев.


- Готов ли си да продължиш напред в шоуто и не се ли притесняваш малко?
- Готов съм да продължа напред, като искам да пея с Миро от "Каризма". Една от любимите ми негови песни е "Губя контрол" и много се надявам той да се съгласи да пее с мен и да ме научи да пеем заедно песента му "Август е септември". Малко се притеснявам от камерите, дето снимат и въпросите, които задават, но трябва да се справя.


"МЕЧТАЯ ДЕЦАТА МИ ДА СА ЩАСТЛИВИ"

Споделя майката на Алекс и Миро Маркови - Стела Маркова

Стела Маркова е едва на 33 години. Младата жена има само една мечта - един ден двете й деца - Миро и Алекс, да са щастливи. Съдбата не е благосклонна - Алекс се ражда с увреждане и лекарите поставят диагноза детска церебрална парализа и епилепсия. Тежката дума на специалистите обаче не отказва майката. "Няма ден, в който да съм я оставила. Вече 4 години ние двете сме като скачени съдове. Искам да вярвам, че ще дойде ден, в който Алекс ще може сама да се обслужва и моето вече голямо бебе, ще стане самостоятелно. Опитах у нас всичко, което чух и успях да си позволя, защото е много скъпо и много трудно. Имаме напредък - Алекс вече забелязва околния свят, тя иска да ме заведе до телевизора, до топката си" - разказва през сълзи майката и продължава - "Много благодаря на сина си - Миро, който макар и толкова малък, се опитва да ни помогне. Малко ме е страх за него, защото е много малък, но пък вярвам, че ще се справи".
Младото семейство Маркови нито и за ден не е помисляло да остави малката Алекс. Двамата родители изключително много страдат, че покрай грижите за щерката, като че Миро остава на заден план и се опитват всеки да открадне по малко от времето си, за да получи и Мирко своето внимание от мама или татко.
Оказва се, у нас е изключително трудно да се грижиш за дете с такава диагноза. Стела не работи, защото не може да остави малката и няма кой да се грижи за нея. Четиричленното семейство е принудено да се справя с доходите от заплатата на таткото Илиян Марков. Парите трябва да стигат както за дома, така и за лечение. "Вече се регистрирах като безработна, защото повече от шест месеца не мога да бъда личен асистент на детето си" - казва Стела. Майката е и рехабилитатор, и психолог, и логопед. "Това са елементарни ежедневни грижи, които трябва Алекс да получава, но не мога да ги плащам, защото рехабилитаторът е 15 лв. на ден, а за логопед и за психолог трябва да даваме по 12 лв. на ден" - разкрива тежката си съдба Стела. Семейството искрено се надява да успеят и вярват, че Алекс има своя шанс в Израел, където има клиники, които са готови да поемат лечението на малката. Затова майката е признателна на без време порасналия си син Миро, вярва в него и се моли да успее, за да може да вижда един ден как двете й деца играят заедно.

 


Сходни връзки

"ИСКАМ ДА ИГРАЯ С АЛЕКС НА ГОНЕНИЦА" | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"ИСКАМ ДА ИГРАЯ С АЛЕКС НА ГОНЕНИЦА"
Автор: Anonymous да 2010-08-04 @ 15:41 EEST

До Миро!

Желая това да е твоята сбъдната мечта! Повярвай и ще стане.В Добрич има доста хора които могат да отворят сърцето и кесиите си и да помогнат , а не да се чудят да кои острови да ходят и отмарят.

"ИСКАМ ДА ИГРАЯ С АЛЕКС НА ГОНЕНИЦА"
Автор: Anonymous да 2010-08-04 @ 21:13 EEST
Успех, Миро!
"ИСКАМ ДА ИГРАЯ С АЛЕКС НА ГОНЕНИЦА"
Автор: Anonymous да 2010-08-05 @ 09:23 EEST
Благодаря за подкрепата

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди