изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:12 EET
ШЕСТИМА ОБЖАЛВАТ ОБЯВЕНИТЕ ЗА НИЩОЖНИ ТЪРГОВЕ НА ДАМБАТА    
ОбществоШестима от закупилите имоти на Дамбата, търговете за които бяха обявени за нищожни, обжалват във Висшия административен съд решенията на Административния съд в Добрич. Това научи НДТ от председателя на Административния съд Светлана Борисова. Както НДТ писа, Административният съд в Добрич обяви за нищожни заповедите на бившия областен управител Ердинч Хаджиев за провеждане на търгове за продажба на 8 имота с обща площ около 74 дка и местонахождение на морския бряг върху Дамбата. Делата по жалбите на шестимата са насрочени във ВАС за ноември, каза още Борисова.


Другите двама купувачи не са обжалвали решенията на Административния съд в Добрич и те вече са влезли в сила. Борисова посочи, че едва след решенията на ВАС и в зависимост какви са те областната администрация в Добрич ще може да внесе искови молби за обявяване за нищожни и на договорите, сключени от бившия областен управител, за да възстанови държавата правото си на изключителна държавна собственост върху осемте имота.
Имената на фирмите, закупили имоти на Дамбата, техните собственици и закупените имоти, бяха обявени вчера от dnevnik.bg. Това са:
- "Ей Пи Инвест" купува два имота от по 10 636 кв.м за 705 хил. лв., платени с компенсаторни инструменти. Дружеството е собственост на Ивелин Иванов, Калин Цветанов и Милчо Маринов според регистъра ДАКСИ.
- "Ренкон" купува един имот от 10 636 кв.м срещу 353 хил. лв., платени с компенсаторни инструменти. Дружеството е собственост на Десислава Иванова-Кафеджиян, Калоян Стойкин, Гергана Табакова, Магдалена Златинова и Камен Георгиев според регистъра ДАКСИ. "Ренкон" е проектантска фирма и има индиректна връзка с "Нафтекс инженеринг".
- "Балчик Плаза" купува един имот от 10 636 кв.м за 352 хил. лв., платени с компенсаторни инструменти. Дружеството е собственост на Живко Диков и Петьо Пенуков. Преди четири години Пенуков е бил прострелян в Морската градина на Варна според публикация във в. "Черно море". Пенуков е собственик на хотел "Детелина" в курортния комплекс "Чайка" край Варна. Живко Диков има дялове в десетина фирми, като е едноличен собственик на "Айсберг", "Гапа", "Айсберг 1". Двамата са собственици на хотел "Мистрал" в Балчик.
- "Зари - СС" купува два имота. Единият е 5930 кв.м срещу 197 хил. лв., а другият е 4813 кв.м срещу 160 хил. лв. И двете сделки са платени с компенсаторни инструменти. Дружеството е собственост на Диляна Илиева - Костадинова и Стоян Вълчев според регистъра ДАКСИ.
- "Сезони" купува два имота от по 10 636 кв.м за 706 хил. лв., платени с компенсаторни инструменти. Дружеството е еднолична собственост на Григор Иванов. Той е собственик на пътната компания "Пътинженерингстрой Т", която ремонтира множество пътища в Североизточна България, а сега заедно с "Холдинг Пътища" ще строи отсечката от Ямбол до Карнобат на магистрала "Тракия". НДТ
 


Сходни връзки

ШЕСТИМА ОБЖАЛВАТ ОБЯВЕНИТЕ ЗА НИЩОЖНИ ТЪРГОВЕ НА ДАМБАТА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ШЕСТИМА ОБЖАЛВАТ ОБЯВЕНИТЕ ЗА НИЩОЖНИ ТЪРГОВЕ НА ДАМБАТА
Автор: Anonymous да 2010-08-03 @ 16:42 EEST

абе на тези голяма услуга им правим сега , ще им върнат парите за имотите ,те и без това поевтиняха и сега ще си вземат паричите обратно.

ШЕСТИМА ОБЖАЛВАТ ОБЯВЕНИТЕ ЗА НИЩОЖНИ ТЪРГОВЕ НА ДАМБАТА
Автор: Anonymous да 2010-08-04 @ 08:21 EEST
А кой ще им върне парите които дадоха на екс губернатора?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди