изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:22 EEST
Шкумбата става дипломат в Чикаго    
Новини Известният комик Димитър Туджаров-Шкумбата е назначен на дипломатическа работа в Генералното консулство на България в Чикаго. Това заявиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР), цитирани от телевизия Pro.bg. Кандидатурата на 56-годишния комик е била одобрена от специална комисия от ведомството на Николай Младенов. Няма информация кой е предложил Туджаров за поста.


Първоначално от МВнР заявиха, че молба за това е подадена от министъра без портфейл, който отговаря и за българите в чужбина, Божидар Димитров. Той обаче уточни, че не си спомня да е правил официално предложение, но може и да е подписал някакво подкрепително писмо. 

В дипломатическата ни мисия в североамериканския град генерален консул е Владимир Дончев, консул е и Лила Георгиева (бел. ред. Георгиева публикува в личния си сайт еротични снимки през 2007 г.), а Туджаров ще бъде третият с дипломатически ранг.
В консулството работят и две технически лица без дипломатически статут, уточниха от Външно министерство, цитирани от БГНЕС. Все още не е уточнено с какво ще се занимава точно Шкумбата в Чикаго.

"Г-н Туджаров ще работи с българската общност в Чикаго, която е многобройна, а той я познава добре от години", коментира говорителят на ведомството Весела Чернева, според която заминаването на Туджаров за Чикаго предстои съвсем скоро, съобщи "Медиапул".

Предишното правителство също назначи известни хора да работят зад граница - естрадният певец Бисер Киров работеше като културно аташе в Москва.
Тодор Колев пък беше консул в Канада през 1992 година.

дир.бг

С ОБЩОГРАДСКО УВЕСЕЛЕНИЕ ШАБЛЕНЦИ ПОСРЕЩАТ НОВА ГОДИНА

Консулката Лила Прашката си седна на дупето

Калфин наказа палавата дипломатка

Наша дипломатка цъфна поразголена в сайта си

 


Сходни връзки

Шкумбата става дипломат в Чикаго | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди