изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:59 EET
Blizoo придоби интернет оператора Линк БГ    
ИкономикаТелекомуникационният оператор blizoo финализира сделката по придобиване на кабелната далекосъобщителна мрежа на Интернет оператора Линк БГ в град Добрич. Новопридобитото дружество е в процес на интеграция към структурата на blizoo и ще оперира под името на новия си собственик.

 

ЛинкБГ е доставчик на Интернет услуги в Добрич от юли 2003 г. За 5 години фирмата развива своята мрежа с покритие на 99% от градската инфраструктура и се превръща в един от водещите доставчици на Интернет услуги чрез кабелен и оптичен пренос за град Добрич.

 

„С приключването на тази сделка изпълняваме стратегията на blizoo за увеличаване на пазарния ни дял в национален мащаб. Линк БГ е лидер на пазара на интернет услуги на територията на гр. Добрич с добре развита мрежа, която  чудесно се допълва със съществуващата инфраструктура на blizoo”, каза Ищван Полони, Главен изпълнителен директор на blizoo.

 

Абонати на Линк БГ ще продължат да получават Интернет услугите, чрез същата оптична мрежа, без промяна в скоростта и цената на услугата. Всички предлагани от Линк БГ услуги ще бъдат запазени, като те ще бъдат съобразени с продуктовата политика на blizoo. На настоящите клиенти на добричкия оператор скоро ще бъдат предложени нови услуги като цифрова ТВ, HDTV (цифрова телевизия с висока резолюция), както и пакетни услуги с комбинация от Интернет и телевизия.

 

 

 

 

 ---

В края на октомври 2009 г. EQT V (EQT), водещ европейски фонд за дялово инвестиране придоби КейбълТел и Евроком -  двата най-големи кабелни оператори в България. Общата стойност на двете транзакции възлезе на над 200 милиона евро, което нарежда сделката сред най-значимите в България за 2009 година. От края на май 2010 г. компанията е с новото име blizoo.

Компанията е телекомуникационен оператор, който предлага интегрирани комуникационни услуги за дома - кабелна, цифрова ТВ, Интернет и телефонна услуга. Тя притежава най-голямата национална опорно­оптична мрежа, която свързва най­-важните регионални центрове в страната. Тя оперира в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Шумен, Плевен и Стара Загора, в някои значително по-малки градове като Габрово, Пазарджик и Кюстендил и в общо над 40 града в цялата страна.

 

Люба Василева

 


Сходни връзки

Blizoo придоби интернет оператора Линк БГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди