изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:10 EEST
"НОВ ПЛАЖ - БАЛЧИК" ОСТАНА БЕЗ СТОПАНИН    
НовиниШест от добруджанските плажове - също с табели "неохраняем обект"

На 2 и 3 август отново се проведоха търгове за плажове, които областна управа отдаваше под наем за пет години. В понеделник комисията трябваше да отвори офертите за шест от плажовете: в община Шабла  - „Къмпинг „Чайка" ("Космос"),  „Шабленска тузла", „Къмпинг "Добруджа"; в община Каварна - „Иканталъка 2" и в община Балчик - „Тузлата",  „Кранево - международен детски лагер, които не намериха свои стопани при предния проведен търг. За НДТ обаче Ангел Драгостинов от областна администрация, под чието ръководство заседава комисията, съобщи, че нито една оферта не е била подадена за нито една от упоменатите плажни ивици.
Без стопанин, въпреки че са били купени 3 пакета тръжни документи и подадени 2 оферти от две фирми, остана и "Нов плаж - Балчик", стана ясно от проведения вчера търг. Драгостинов заяви, че комисията не е стигнала до избор на стопанин заради пропуск в документите и на двете фирми. Търгът за "Нов плаж - Балчик" бе обявен по-късно тази година, след като излезе решение на ВАС, което отмени заповед на ексобластния управител, с която за стопанин на плажа бе определена варненската фирма "Балчик плаза". Обжалването бе от "Леков интернешънъл".
Междувременно нарочна комисия от областна управа извърши проверка по Добруджанското Черноморско крайбрежие. В хода на проверката служители на администрацията посетиха и плажа на ВК "Русалка", където са предали протоколи и са въвели във владение спечелилия конкурса за стопанисване на плажа във ваканционния клуб - "Русалка тур". От комисията отчитат, че на места, където няма наематели на плажовете, липсват табели, че обектът е неохраняем.
 


Сходни връзки

"НОВ ПЛАЖ - БАЛЧИК" ОСТАНА БЕЗ СТОПАНИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди