изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:57 EET
Съдът пусна седмина от ”Всичко коз” и ”Килърите”    
Ред и сигурност Софийски апелативен съд освободи седем от осемте задържани при две операции на МВР - "Всичко коз" и "Килърите". При първата операция в ареста бяха трима, обвинени за укриване на данъци, с което са нанесли щети на държавния бюджет, според разследващите за около 250 млн. лева. По втората операция петима получиха обвинение, че са организирали и извършили убийството на Юри Галев.


И за двете решения апелативните съдии прецениха, че доказателствата не стигат. По първото дело са неприцизни и неконкретни, за второто - няма мотив за убийството на Галев, което не може да обвърже задържаните със стрелбата по него.

По първото дело бяха определени парични гаранции на тримата обвинени за общо 16 000 лева.

За второто дело - четирима излизат на свобода срещу подписка. Петият от групата на "Килърите" остава в ареста, но заради повторно обвинение за незаконно притежание на автомат.

След първото решение на съда вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че държавата е безсилна пред съдебната система.
"Безотговорно и обидно за всички, които се стремят да правят честен бизнес в България и за всички българи, които плащат данъци на държавата”. Така министърът определи пред Агенция “Фокус” решението на Софийския апелативен съд за освобождаването под гаранция на тримата арестувани по операция „Всичко коз”.

Пускането на част от задържаните по време на операция „Килърите” е провокация към държавата, заяви насвой ред премиерът Бойко Борисов пред БНТ.  "Ясно е, че Висш съдебен съвет, който е изцяло избран и в него са изпратени представители на БСП, ДПС и НДСВ не може да е висш съдебен съвет, който да направи реформата в съдебната система”, изтъкна Борисов.
Той допълни, че очаква да се съберат още доказателства и тази мярка ще се обжалва.
"Приемаме, че автоматът "Калашников" не е за убийства, не е за извършване на престъпления, това са детски играчки", допълни премиерът. По думите му участвалите в операцията са разстроени от случилото се, но и много амбицирани да продължат напред.

Преди десетина дни от Съюза на съдиите в България обявиха, че ще сезират Съвета на Европа заради "случаите, в които висши представители на властта решават съдебни дела в медиите". Съдиите смятат, че чрез чрез "неконкретизирани нападки" се "създава страх и несигурност у магистратите".

Заканата на съдиите дойде, след като Цветанов обяви, че не повече от 5% са съдиите, които са като "воденичен камък". Но това, по думите му, са "зрънцата, важни за облика на цялата съдебна система”. Коментарът си вътрешният министър направи по повод годишния доклад на Европейската комисия, който не пести критики за съдебната система. dir.bg


 


Сходни връзки

Съдът пусна седмина от ”Всичко коз” и ”Килърите” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди