изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:43 EEST
СПАСИХА ЖИВОТА НА ТЕЖКО РАНЕНОТО ПРИ КАТАСТРОФА РУМЪНЧЕ    
ЗдравеЛекари от Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич спасиха живота на детето от Румъния, което пострада тежко при катастрофа.


Вчера Анджел Бочиоага, на 8 години и половина, отпътува с близките си за родината си. Както НДТ писа, тежкият пътен инцидент стана малко след 14 часа на 26 юли на кръговото в Балчик. Лек автомобил "Форд Мондео" с румънска регистрация, управляван от бащата на Анджел - Дору Бачиоага /36/, навлезе в насрещното платно за движение и се блъсна челно в "Мерцедес" с добричка регистрация. При удара "Мерцедес"-ът изхвърча от пътното платно в нива, а водачът му - Живко Желязков /24/ от каварненското село Божурец, загина на място. В Центъра за спешна медицинска помощ малко по-късно почина румънският шофьор. Анджел бе приет в ОАИЛ на болницата в Добрич, майка му Адина - в Отделението по неврохирургия, а още една жена, пътувала в колата - в Отделението по ортопедия.
Момчето е в много тежко състояние, каза за НДТ на следващия ден след катастрофата лекари. Анджел е приет с разкъсвания на черния дроб на две места и на десния бъбрек, кръвозагуба и фрактура на две ребра. Опериран е по спешност от екип в състав хирургът д-р Демир Демиров, урологът д-р Панайот Панайотов и анестезиологът д-р Георги Димитров. След няколкодневен престой в ОАИЛ и денонощни грижи състоянието на детето е стабилизирано и то е преведено в Отделението по хирургия, откъдето вчера бе изписано. Попитаха ни с какъв транспорт може да пътува, не се налагаше да е медицински и дойдоха да го вземат негови близки с "Мерцедес", каза д-р Демиров.
Екип на НДТ се срещна вчера с малкия Анджел и майка му Адина при изписването им. Макар и да не знаеха български, в очите им се четеше огромната благодарност към лекарите, които спасиха живота на детето. Стана ясно, че семейството е от Браила и е пътувало към Албена, където е щяло да почива в хотел "Ком". Не са за първи път в България, идвали са тук 10-тина пъти. Разделяйки се с д-р Найденов по повод думите му, че може да се срещнат отново, Адина каза: "В Румъния. Никога в България". И се разплака. НДТ
 


Сходни връзки

СПАСИХА ЖИВОТА НА ТЕЖКО РАНЕНОТО ПРИ КАТАСТРОФА РУМЪНЧЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди