изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:57 EET
Правят замервания по Северното Черноморие заради проблема с чистотата на ефира    
НовиниСледващата седмица ще бъдат направени специализирани замервания по Северното Черноморие заради проблема с чистотата на ефира, съобщиха от ВМРО. Преди дни от ВМРО бе изпратена жалба до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), свързана с проблеми с чистотата на ефира на територията на страната ни. Проблемът е от години, но той става особено актуален в периода на летните отпуски, когато почиващите край морето българи могат да избират между много добре чуващи се чужди радиостанции и малко на брой, но с лошо качество български.

Проблемът обхваща цялата черноморска ивица на страната ни, но смущенията на родните радиостанции от чужди предаватели са особено силни на север.

В жалбата до д-р Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията се казва: "През последните години сме свидетели на това как по северното черноморие, на територията на областите Варна и Добрич, в протежение до границата с Румъния, в обхват до около 50 км. навътре във вътрешността на страната, на честота 85 - 108 MHz местните радиопредавания биват изцяло и постоянно заглушавани. По друг начин не може да се обясни отслабването и изчезването им от обхват при разнородни радиоприемници. На тяхно място биват предавани, на същите тези честоти, множество чуждестранни радиопредавания, предимно на турски език, но също така и на румънски, и в определени случаи даже абхазки. В публичния регистър на лицата, имащи право да предават обществени предавания за тези честоти, ние не можахме да намерим регистриран КРС държавния орган с настояването за бързи действия. В жалбата е записано, че незабавна проверка трябва да установи допустимите честоти за излъчване на български радиостанции, както регионални, така и национални, както и биват ли те умишлено заглушавани от задгранични източници. Настоява се също от КРС да предложат възможните решения за отстраняване на проблемите.

В отговор на сигнала, от Комисията предприеха незабавни действия и в началото на следващата седмица контролни групи, съставени от специалисти на КРС и представители на ВМРО ще извършат специализирани замервания по Северното Черноморие.

http://news.varna24.bg

 


Сходни връзки

Правят замервания по Северното Черноморие заради проблема с чистотата на ефира | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди