изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:16 EEST
Шестима си искат рекордния джакпот от тотото    
НовиниШестима души от различни градове са се обадили в Спортния тотализатор, че са спечелили рекордния джакпот от 6,5 млн. лв., но по някаква причина са загубили фиша. Това заяви шефът на БТС (Българския спортен тотализатор) Дамян Дамянов пред БНТ. На 2 август изтече 45-дневният срок, в който спечелилият трябваше да си прибере печалбата, но никой не се яви в тотализатора. Дамянов разказа, че жена от Димитровград  депозирала и молба, че е спечелила, но си загубила фиша. Много настоятелен бил мъж от Варна, който убеждавал, че жена му е изпрала печелившия фиш. Щял да я накаже, но преди това искал да си получи парите.

В интернет форуми някои потребители се питат "Може ли, след като числата от определен тираж вече се знаят, от тотото да пуснат фиш със задна дата и да си приберат парите?"

"Категорично не. Системата е направена така, че фишовете са с поредни номера и няма как да стане", обяснява Дамянов. По думите му, информация за подадените фишове се пази на 5 места, включително и в трезора на тото и не е възможно да се правят спекулации.

Тотоемоциите продължават да разтърсват Ловеч, където е пуснат златният фиш. Жители на с. Славяни в Ловешко откриха кой е "милионерът". За късметлия бе набеден шофьорът на цистерна Тихомир Ангелов, който обаче отрича, съобщи bTV. Мъжът признава, че е пуснал 2 готови фиша, но 3-годишната му дъщеря скрила единия и не го намерили.

Ангелов не спал цяла нощ, когато научил, че печелившият е от Ловеч. "Успокоих се чак като разбрах, че златният фиш е пуснат в центъра, а аз моя го пуснах на пазара. Преди 4 години загубих детето си. Сега и да бях спечелил, това за мен не е нищо", споделя шофьорът пред БНТ.
В крайна сметка, след като цяло село коментираше, че той е милионерът, се оказа, че по-големият му брат му се пошегувал.

Трима футболисти на "Литекс" или поне един от тях са изпуснали гигантския джакпот, писа в. "24 часа". Слухът плъзна още онази вечер из Ловеч, а получи частично потвърждение при отпътуването на отбора за Словакия за мача срещу "Жилина" в III предварителен кръг на Шампионската лига.

"Аз, Петър Занев и Николай Бодуров май пуснахме, но не сме си проверили фиша. Оставихме парите на държавата. Щом отиват за спорта, е супер", като че ли на шега каза капитанът на "Литекс" Ивелин Попов на аерогара София. Той обаче не изглеждаше разстроен. Освен това фишът е пуснат в 9,09 часа, а футболистите не са известни като ранобудници.

От следващата седмица три поредни джакпота ще бъдат с 1 млн. лева повече. Така Спортният тотализатор ще използва 3-те милиона, които постъпиха в сметките му, след като никой не се яви в законния срок да потърси джакпота.

Печалбите от игрите на тотото, които не са потърсени в установените срокове, да се разпределят по съответния ред, без да се чака края на годината, пише в решението на кабинета, след като промени Устройствения правилник на БТС. С промяната се създава т. нар. "стартов джакпот".

В деня, когато изтече срокът за получаване на печалбата, членовете на Управителния съвет на тотализатора решиха сумата от 6 575 225.40 лева да бъде разпределена по 50% на Министерството на физическото възпитание и спорта и тотализатора. От БСТ обаче предложиха техните 50% да бъдат върнати отново в играта.

dir.bg

 


Сходни връзки

Шестима си искат рекордния джакпот от тотото | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди