изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:41 EET
Кабинетът дава 2 млн. лв. за ”безобразия във Франция”    
Новини Правителството отпуска 2 млн. лв. на Националната разузнавателна служба (НРС), за да “оправи едни безобразия във Франция”. Това загадъчно заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов след заседането на кабинета, цитиран от "Медиапул" и "Всеки ден". Ако кажа за какво е, след това главният прокурор ще дойде да ме пита за разкриване на класифицирана информация, отказа подробности министър-председателят, цитиран от БГНЕС.



"Казвам, че са безобразия и се заклевам в това, а пък той (бившият премиер Сергей Станишев - бел. авт.) ако иска да си каже за какво е", заяви Борисов, цитиран от БТА. Той бе категоричен, че това струва много пари на държавата.
Не е виновен шефът на разузнаването, добави неясно Борисов, цитиран от БГНЕС.

Малко по-късно излезе и съобщение в сайта на правителството, че 2 млн. лв. ще бъдат преведени на НРС "за покриване на неотложни разходи до края на годината по текущата издръжка на службата, включително обезпечаване на дейността й зад граница и уреждане на поетите ангажименти по международни договорености".

Междувременно премиерът обясни, че ДАНС, ГДБОП и ДКСИ си разменят сградите.
ДАНС ще се премести изцяло в сградата на бул. "Черни връх", където сега се помещава и ГДБОП, ДКСИ (Държавната комисия по сигурността на информацията) ще се премести в централата на контраразузнаването на ул. "Черковна", а новата сграда на "Цариградско шосе", която си направи ДКСИ, ще бъде за ГДБОП, пише "Медиапул".
Вчера ДСБ обявиха, че дават на главния прокурор ДКСИ за злоупотреби с преустройствотo на сградата.

"Искаме всички от ДАНС да отидат в сградата на "Черни връх”, а ГДБОП да отидат в сградата на специализираните съдилища”, каза Борисов, цитиран от БГНЕС. Половината офицери на ДАНС са разположени на бул. "Черни връх” , а другата половина на ул. "Черковна”. В сградата на бул. "Черни връх” са ГДБОП и ДАНС, припомни той.

"Сградата на “Черни връх” е разделена между ГДБОП и другата част от ДАНС. По средата само слагат едни решетки, аз като главен секретар н МВР ги режех, щото не си говорят двете служби. Сега сигурно пак ги има", каза той, пише "Всеки ден". "В същото време знаете за имота на ДКСИ  колко е скъп, колко е голям, а там са 80-90 човека", обясни Борисов мотивите за местенето.

Правителството отпусна 8 201 500 лв. за средства за сграден фонд на МВР, ДКСИ и ДАНС. Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет, съобщиха по-късно от Министерския съвет. На МВР се предоставят до 1 470 200 лв. за преместване на централен хранителен склад от сградата на бул. "Черни връх" 45 в София.

ДАНС получава до 4 065 000 лв. за ремонт на сградния фонд, купуване на техника, изграждане на системи за сигурност за архивохранилица и сървърни помещения.

За ДКСИ се дават до 2 666 300 лв. за доизграждане на комуникационно-информационната система, за обзавеждане и оборудване в сградата на бул. "Цариградско шосе" - 7-ми километър.
dir.bg

 


Сходни връзки

Кабинетът дава 2 млн. лв. за ”безобразия във Франция” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди