изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:39 EEST
РЕМОНТИРАТ ЗА ПОЧТИ 2 МИЛИОНА ЧИТАЛИЩА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоУспешно и в срок се изпълняват строително-ремонтните работи по проект „Обновление на читалища в община Добричка”, съобщиха от кметството.


През месеците юли, август и септември се обновяват читалищата в селата Победа, Дончево, Стефаново, Стожер, Бранище, Карапелит и Плачи дол. Това става по проект на стойност 1 926 530 лв. Средствата са 100 процента грант. Предвидените дейности са свързани с внедряването на мерки за енергийна ефективност - монтиране на топлоизолация, нова дограма, ремонт на локалните отоплителни инсталации, изграждане на скатни покриви и други ремонтни дейности. Обновяването и модернизирането на сградите на читалищата ще подобри качеството на жизнената и културна среда на населението от прилежащите територии на Добрички агломерационен ареал, с което ще се подобри човешкия капитал и ще се засили интеграцията на групите в неравностойно положение. 
Изпълнители на строителните работи на читалищата в селата Победа, Дончево, Стефаново и Плачи дол е фирма „Рони Колор” ЕООД-Варна, в Стожер и Карапелит - Обединение „Енерджи–Добричка”, София и в Бранище – фирма ЕТ „ПМД-Кладенец-Павел Драганов”, Нови пазар. Строителният надзор се изпълнява от фирма  „ЕСМ” ЕООД–Добрич.
  Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG161РО001/1.1-01/2007/051. НДТ


 


Сходни връзки

РЕМОНТИРАТ ЗА ПОЧТИ 2 МИЛИОНА ЧИТАЛИЩА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди