изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:57 EEST
НАП СЪВЕТВАТ: УВЕРЕТЕ СЕ ВЪВ ВАЛИДНОСТТА НА РУМЪНСКИТЕ ПАРТНЬОРИ    
ИкономикаСпециална регистрация на търговците, извършващи вътреобщностни сделки в Румъния


На сайта си Националната агенция по приходите съобщава, че от 1 август в Румъния действа нова система за регистрация на местните търговци, извършващи вътреобщностни сделки. Всички румънски фирми, неподали предварително заявление за извършване на вътреобщностни сделки,  са били автоматично дерегистрирани по ДДС в информационната система VIES от 1 август 2010 г., но само за целите на сделките в Общността.
В тази връзка НАП съветва всички български фирми, извършващи вътреобщностни доставки до Румъния, да се уверят във валидността на ДДС номерата на своите контрагенти преди осъществяване на доставката, чрез сайта на НАП или на адрес http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/. Ако идентификационният номер по ДДС на румънския контрагент се окаже невалиден, то българският търговец следва да напомни на своя клиент да се свърже с румънската Национална агенция на данъчната администрация за регистрация за търговия в Общността, така че да стане видно в системата VIES, че ДДС номера му е валиден. При невалиден идентификационен номер за целите на ДДС на контрагента от ЕС, българския търговец следва да начисли стандартната ставка на ДДС от 20 % при извършване на вътреобщностна доставка към този контрагент.
 


Сходни връзки

НАП СЪВЕТВАТ: УВЕРЕТЕ СЕ ВЪВ ВАЛИДНОСТТА НА РУМЪНСКИТЕ ПАРТНЬОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди