изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:08 EET
Апаш точи 600 бона от ДДС-бандата    
Ред и сигурност 567 000 лева са били източени от сметките на ДДС бандата "Всичко коз", докато тримата задържани за източване на над 250 млн. лв. са били в ареста. Това потвърди вчера вътрешният министър Цветан Цветанов. Сметките били изпразнени 4 дни преди тримата да бъдат освободени с различни парични гаранции. Прокуратурата успяла да блокира сметки за 130 000 лв.


"Лицето, което е изтеглило парите, вече е задържано", заяви Цветанов. То е лице бушон в цялостната схема, той е част от разследването, което тече в момента. Мъжът е криминално проявен, с пет ефективни присъди за кражби, с нисък социален статус. Това е част от схемата на бушоните по веригата, източвали суми, с които ощетяват българския данъкоплатец и българските граждани.
"Надявам се съдиите, които взеха това решение за промяна на мярката, да бъдат солидарни за възстановяването на тези пари, защото в края на краищата - някой трябва да носи някаква отговорност за тази липса на държавност.
Цветанов намекна, че "тези пари са били необходими, за да се платят хонорарите на адвокатите и на всички, които са съпричастни към промяната на мерките за освобождаването на тези лица".
Във вторник Софийският апелативен съд освободи от ареста тримата обвиняеми поради липса на доказателства. Съдът разкритикува прокуратурата, че не е назначила експертизи, а разчита на полицейски справки, които няма как да бъдат приобщени по делото.  http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

Апаш точи 600 бона от ДДС-бандата | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Апаш точи 600 бона от ДДС-бандата
Автор: Anonymous да 2010-08-06 @ 12:14 EEST
Ами нека съдийките  които ги пуснаха да ги възстановят , щом са толкова  " компетентни ".

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди