изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:37 EEST
ГЕОРГИ ДРУМЕВ: ГОРДЕЯ СЕ С ПРЕДСТАВЯНЕТО НА КОЛОЕЗДАЧИТЕ НИ    
СпортТреньорът в клуба по колоездене Добрич 1905 Георги Друмев изведе трима състезатели до ТОП 10 в международен турнир, който дава точки за Световната купа.

иколай Бояджиев триумфира в международно триетапно състезание в турския град Трабзон. Сред най-добрите се наредиха и братята от Добрич Ивелин и Йордан Иванови, финиширали съответно на 5-о и 10-о място.

“Това е голям успех за нас. Гордея се с представянето на колоездачите ни в Турция. Много рядко се случва трима българи да попаднат сред първите десет. В турнира сили премериха 18 отбора от Европа и Азия. Азиатиските колоездачи в лицето на Азербайджан, Сирия, както и велосипедистите от Грузия, бяха много добре подготвени за високопланинските етапи” - заяви Георги Друмев.
В южната ни съседка той водеше юношеския ни национален тим и отбора на Добрич 1905, в който - освен Иво и Данчо, бяха и Джеват Алит, и Стоян Гочев.
През уикенда юношите ще участват в мъжкия отборен шампионат, като по регламент ще бъдат подсилени от един мъж. Отделно Добрич 1905 ще се представи и с цял мъжки отбор.

УСПЕХЪТ ДОЙДЕ ТРУДНО, НО Е СЛАДЪК
Това заяви Ивелин Иванов от колоездачен клуб Добрич 1905, завършил пети в турнира в Трабзон


- Здравей, Иво! Как достигна до петото място в Трабзон?  
- Изключително трудно, защото конкуренцията бе много голяма.
- В кой етап изкова успеха?
- В първия. В дисциплината индивидуално по часовник. Там завърших пети. Това обаче беше и най-тежкият етап. Успехът дойде трудно, но е сладък. В началото дори мислех да сляза от колелото, защото темпото, което наложиха конкурентите, беше убийствено. Добре, че по време на състезанието имахме добри грегари, които ни оставиха в битката за призовите места. Жегата допълнително утежняваше състезанието, но в крайна сметка всичко завърши добре.
- Това ли беше генералната ти репетиция за Балканиадата, която ти предстои?
- В международен план, да. Предстои ми сега да участвам в отборния шампионат при мъжете. На 26 август започва Балканиадата за юноши младша и старша възрасти в Сърбия. Има две дисциплини -  индивидуално по часовник и общ старт. Аз ще участвам в общия старт, който е с дължина 120 километра.
- Миналата година стана шести на Балканиадата. Сега ще успееш да се пребориш за медал?
- Не само за медал. Искам да стана първи в общия старт с дължина 120 километра. Това е причината да не участват в другата дисциплина. Така ще съхраня сили и ще насоча вниманието си към дългата дистанция.   
Още спорт в http://www.centersport.org
 


Сходни връзки

ГЕОРГИ ДРУМЕВ: ГОРДЕЯ СЕ С ПРЕДСТАВЯНЕТО НА КОЛОЕЗДАЧИТЕ НИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди