изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:04 EEST
ЛЕТНИ ВИРУСИ НИ ТРЪШКАТ ЗА ПО ДВА ДНИ    
ЗдравеБум заболели от летни вируси отчитат лекари в Добрич. Според джипита, през последната седмица заболелите рязко са се увеличили, някои дори споделят, че "половиният град е болен".


Зачестяват случаите на хора със стомашно-чревни оплаквания, казаха за НДТ и медици от Спешно отделение на болницата в Добрич. От там допълниха, че при тях най-често постъпват жители на града, които са силно обезводнени. Има такива случаи, при нас постъпват бързи известия, които проучваме, казаха от РИОКОЗ. От там коментираха, че заболяванията са нормални за летния сезон.
Вирусите условно могат да се разделят на два, казаха лекари. Първият се характеризира с болки в гърлото, в главата, отпадналост, втрисане, температура. При втория вирус заболелите страдат от болки в корема, гадене, разстройство, повръщане, втрисане, температура. И при двата вируса температурата, която се вдига, е сравнително ниска - около 37.3-37.4 градуса. Заболяването е бързопреходно и протича за кратко - за около два дни, и на третия покосеният вече се чувства добре. Това кратко протичане говори за вирусна инфекция, коментира директорът на РИОКОЗ д-р Розалина Брайкова. Тя посочи обаче, че при малките деца и хората с хронични заболявания е възможно заболяването да продължи повече от два дни и да има усложнения.
Масово хората, които идват със стомашно-чревни оплаквания, са били на брега на морето, каза началникът на Спешно отделение д-р Георги Димитров. По данни на джипитата, поне 60 процента от прихваналите летни вируси са били на плаж. Тези вируси се разпространяват по въздушно-капков път и това става много лесно по морето, където има голямо струпване на хора, коментира д-р Брайкова. По думите й, инспекторите на РИОКОЗ непрекъснато извършват проверки но обектите по Черноморието и не са установени обекти с лоша хигиена.
Въпреки лекото и бързо протичане на болестите, причинени от летни вируси, специалистите съветват да не прибягваме към самолечение, а непременно да търсим лекарска помощ. Необходимо е да се изпишат лекарства, в някои случаи се назначават и диети, обясни д-р Брайкова. НДТ
 


Сходни връзки

ЛЕТНИ ВИРУСИ НИ ТРЪШКАТ ЗА ПО ДВА ДНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди