изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:09 EEST
"Сега": Съдът се изуми от МВР    
Ред и сигурностСъдът се изуми, че МВР арестува без никакви доказателства, съобщава днес в."Сега". Съдът нанесе нов тежък удар на МВР вчера, като пусна от ареста съпругата на ексшефа на "Топлофикация-София" Валентин Димитров - Станислава, която бе обвинена в измама. За последните четири дни това е третото съдебно решение, което не признава операции, с които МВР, прокуратурата и премиерът Бойко Борисов се гордеят.



За първи път в случая магистратите не само не приеха нито едно от доказателствата, представени от прокуратурата, но и се изумиха защо изобщо е била задържана. Магистратите обявиха, че срещу Димитрова в момента няма абсолютно нищо. И затова не наложиха мярка за неотклонение.

Адвокатите на Симеон Сакскобургготски предлагат на държавата извънсъдебно споразумение като най-елегантния начин да се реши казусът с царските имоти в Страсбург, съобщава "Сега". Те са внесли иска в Съда по правата на човека, с който се оспорва наложения с решение на НС мораториум върху царските имоти.

Адвокатите очакват политическо решение, при което цивилизованата и правова държава би потърсила по пътя на споразумението взаимноприемливо решение. Адвокатите, наети да защитават правата на държавата в спора, гледат скептично на такава възможност.

Ще ги вдигаме, няма да ги вдигаме, е една от темите в "Капитал". Отбелязва се, че след почти година обсъждане на десетки идеи и честа смяна на мнението на управляващите как точно да се намали огромният дефицит в пенсионната система кабинетът гласува промени в Кодекса за социално осигуряване през седмицата.

Макар и крачка напред, те трудно могат да се нарекат реформа. Няма да решат и основния проблем - недостига на средства за и без това ниските пенсии. Най-едрите промени са увеличаването на стажа за пенсия и на осигурителния период.

Сега социалният министър Тотю Младенов предлага реформаторският му страх да се плати от бизнеса и работещите - под формата на по-високи вноски за фонд "Пенсии".

Но по-високото облагане на труда означава изземване на разполагаем доход, по-висока безработица и в крайна сметка - по-бавно излизане от кризата. Според автора при сегашното състояние разходите за пенсии могат да се покрият изцяло от осигуровки, ако общата осигурителна тежест стане 50%.

Най-високата лихва за държавните пари, съобщава "Стандарт". Парите на държавните предприятия и болници ще се държат в банката, която предложи най-висока лихва. Изборът на банки от държавните фирми ще става и според таксите и рейтинга им.

Това предвиждат разработените от Министерството на финансите насоки за избор на обслужващи банки. Правилата се въвеждат, след като по настояване на финансовия министър Симеон Дянков беше направена обобщена справка къде държавните фирми държат парите си. Оказа се, че 60% от средствата се намират в три банки.

1 хирург = 1 операция през ден, пише "Труд". "Хирургът трябва да извършва поне по 150 операции годишно, т.е. да хваща скалпела през ден. Тук не може да се обсъжда дали е събота и неделя, защото операции се правят и по спешност!" Това заяви вчера здравният министър проф. Анна-Мария Борисова.

Нормата е изготвена от Българското хирургическо дружество и ще определи кои хирургични отделения в болниците ще продължат да съществуват.

Наши спецагенти под прикритие зад граница, е водещото заглавие в "Монитор". Двама наши спецагенти са били изпратени преди няколко месеца в Румъния и Гърция. Там веднага са успели да станат част от организирани престъпни групи, занимаващи се с трафик на хора и трансгранично разпространение на дрога.

Българските спецагенти са първите, които страната ни изпраща чрез спогодби за международно правно сътрудничество, обясни вчера шефът на международното звено на Върховната касационна прокуратура Камен Михов.

Досега, макар законово да е било възможно, подобно мероприятие зад граница не е било извършвано. Заради засиленото сътрудничество между българските власти и европейските разследващи обаче подобни методи ще бъдат използвани и занапред.

Заем от МВФ: колкото по-късно, толкова по-зле!, коментира за "Труд" проф. Кръстьо Петков, управител на Национално експертно сдружение ГЛАС.

В полза на решението за заем от МВФ има сериозна институционна/управленска причина. Това е нарушената дисциплина в управлението на публичните финанси през 2009-2010 г. Може би финансовият министър Симеон Дянков и сие се страхуват точно от това: че един заем от МВФ за България ще бъде предшестван от прецизен и цялостен одит на финансово-паричната система; заемът ще се даде под условие, че всеки нов разход ще бъде одобряван от фонда. Според Кръстьо Петков колкото по-рано се споразумеем с МВФ и ЕС за анти www.vesti.bg

 


Сходни връзки

"Сега": Съдът се изуми от МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди