изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:27 EEST
Бившият депутат Янко Кожухаров: Цар Борис не е баща на Симеон и Мария-Луиза    
Интервюта Янко Кожухаров е депутат от СДС в 36-ото Народно събрание. Инициатор е на първата парламентарна националистическа група, която не се реализира поради разпадането на парламента. Репресиран от Държавна сигурност преди 1989 г. заради противодържавна дейност. Специално за “ШОУ” Янко Кожухаров разказва шокиращи истории в първо лице единствено число.


- Какъв факт ви е станал известен наскоро и вие искате да го споделите с нашите читатели, господин Кожухаров?
- Доверени хора във Виена ми казаха така: “Дълго време цар Борис не е имал деца. Отиват с Йоана в Италия да се проверят. Медицинската експертиза показва, че цар Борис е стерилен. Тогава казват на Йоана: “Трябва да забременееш, независимо от кого!” Борис не е биологичен баща нито на Симеон, нито на сестра му Мария-Луиза!

Не е случайно, че тялото на цар Борис изчезва. Така са се подсигурили, че няма да му бъде направена ДНК проба в някакъв момент и да се разкрие истината.

Има хора във Виена, които твърдят, че знаят кой е биологичният баща на Мария-Луиза и Симеон.

- Това, което казвате, наистина е скандално!
- Тези хора са монархисти, които знаят това от своите родители, нямам причина да не им вярвам. Тайна, дълбоко пазена във времето...

- Вие сте искал да станете депутат от царската партия НДСВ, защо това не се случи?
- Георги Петров, известен като Гошо Тъпото, с когото бяхме заедно депутати в 36-ото Народно събрание, ме помоли да събирам подписка в Северозападна България, за да се регистрира партията, с която царят да участва на изборите. Каза, че ще ми даде по 1 лв. на подпис. Аз събрах 3500 подписа и му ги предадох, но той ми даде само 900 лв., останалите пари ги дадох на хората от джоба си.

След това заминах за Москва. Малко преди да се извърши регистрацията на кандидат-депутатите от НДСВ си говоря с Богдан, един мой приятел, украинец, който имаше над 15 магазина за алкохол. Вика: “Янко, колко пари ти трябват, за да те запишат в листите?!” Казвам му: “Не знам, трябва да се обадя на Гошо Петров да го питам”. Обаждам се и Гошо Тъпото ми обявява: “200 хиляди долара!” А моят приятел слуша всичко това на втората слушалка. Като приключихме разговора, ме попита: “Кога трябва да летиш за България?” “Утре!” А той се затюхка: “До утре мога да ти дам само 120 000 долара! Повече не мога за толкова кратко време. Когато можеш, ще ми ги върнеш”. Аз обаче му отказах: “Няма смисъл, и аз още 80 000 долара не мога да намеря толкова бързо!”

И така не взех никакви пари от него. Пристигам в София и се срещам с Георги Петров-Тъпото и го питам: “Каква е тази работа?” А той вика: “Аз се пошегувах! 50 000 долара искат!” Причерня ми пред очите. Съжалих, че не взех парите от украинеца. Така Гошо ме излъга два пъти – първо за подписите, после за цената на кандидат-депутатското място! Освен това Тъпото ми казва: “Царят ми даде за тези подписи, които му осигурих, едно място и аз го дадох на жена си”. По-късно разбрах, че царят е дал на Гошо Тъпото 5 места, той е вкарал жена си, а от останалите четири човека е взел по 50 000 долара.
А самата истина пък е, че

от НДСВ са искали между 20-30 000 долара...

- Как разбрахте?
- В един момент извадиха Доньо Донев, защото го обявиха за агент на ДС, а той беше водач на царската листа в Монтана, моя район. Едни други хора ме попитаха мога ли да намеря 20-30 000 долара, за да ме вкарат на неговото място. Отговорих им: “Мога!” Заминах да ги търся назаем от един бизнесмен в Хасково, позабавих се ден-два, но грешката ми беше, че не се обадих веднага като ги взех да кажа: “Пристигам с 30 000 долара!” Един вид да си резервирам мястото! Като се върнах вече в София, хората ми казват: “Голяма грешка направи, регистрирахме кандидат-депутат за 25 000 долара!” И аз увиснах! С Гошо Тъпото и с българската демокрация! Гошо Тъпото, който неотдавна беше и шеф на Комисията по хазарта в тази страна!

- Познавали сте се добре с хора от ъндърграунда, по-точно с Васил Илиев?
- Като бях депутат, редовно ходехме с един приятел, генерал, който преди е работил в службите, а сега има частен бизнес, да вечеряме в ресторант “Мираж” на Васко Илиев.
Когато го убиха, стана ясно, че неговата охрана не е имала оръжие. Два дена преди това полицията го беше взела за проверка. В момента на убийството гардовете му са били невъоръжени. Не знам дали е случайност...

- Вие сте завършил дипломация в Москва. С кои известни хора сте учил? Казвате, че сте припечелвал добре като студент...
- С Филип Боков, Ирина Бокова, с бившия посланик в САЩ Огнян Пишев, Христо Малеев, Атанас Папаризов... По-късно там учи и Жан Виденов.

По това време водката беше рубла и половина, а стипендията - 72 рубли. В пети курс вече бях натрупал 50 000 рубли.

Децата на големците играеха всяка вечер комар – покер, рулетка, зарове...

Аз бях обявен за най-неподкупен от всички и им бях арбитър.
На сутринта, независимо от резултата, печелившият ми плащаше 100 рубли. После те отиваха да спят по квартирите си, а аз оставах на банките в института.

- Вярно ли е, че съпругата ви е незаконна дъщеря на зловещия Лаврентий Берия?
- Да, съпругата ми Светлана, която е рускиня, е незаконна дъщеря на Лаврентий Берия. Майка й 8 години е била една от четирите секретарки на Берия, когато е бил министър на вътрешните работи на Съветския съюз. Дълго време е била негова любовница. Тогава се ражда Светлана.

Майка й е още жива и е на 95 години. Много мълчалив човек. Нищо от този период не разказва. Освен жена ми има двама сина. На никого дума не е споделила с какво се е занимавала, докато е работила при Берия. Един път се размекна пред мен и ми разказа следния случай: “Веднъж печатах една дълга сводка, свалих я от машината и я оставих на масата. Отидох до тоалетната, върнах се, горният лист го няма. Берия веднага заповяда: “Да се затвори министерството и да започне обиск на всички!” Търсят, търсят, минава половин час. Берия побеснява: “Ако до 5 минути не се намери листа – разстрел!”

Жената сяда на бюрото и се чуди какво да прави. Изведнъж забелязва едно бяло ъгълче от хартия зад шкафа. Веднага го измъква и вижда, че това е фаталният лист от сводката. Като е излизала, от малкото прозорче станало течение, отвяло листа и той се пъхва под шкафа. Така й се разминава, като нищо щял да я убие, въпреки че е имал дете от нея...

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА  / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Бившият депутат Янко Кожухаров: Цар Борис не е баща на Симеон и Мария-Луиза | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди