изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:56 EEST
Българското посолство в Москва започва евакуация    
По света Жените и децата от семействата на дипломати от българското посолство в Москва ще бъдат евакуирани, както и служителки в посолството, с изключение на тези, които работят в консулската служба.  Това каза говорителят на МВнР Весела Чернева, потърсена по повод информацията за продължаващите в Русия пожари и лошите атмосферни условия в руската столица, предаде БТА.

В момента проучваме най-лесния и бърз начин за евакуирането, посочи Чернева. По думите й на оставащите дипломатически служители ще бъдат изпратени маски. В момента с българския посланик в Москва се разработва план как да се действа в следващите часове. Засега няма информация българи да са потърсили съдействие заради пожарите, в непрекъсната връзка с посолството сме, каза Чернева, като припомни, че в Русия има и екип от български огнеборци, които по думите й също са в контакт с посолството.

Заради горските пожари в летищата на руската столица Москва е обявено извънредно положение.

В същото време ситуацията в руската столица продължава да е много тревожна-според информация от Московския департамент по опазване на природата и околната среда, смогът се сгъстява. Концентрацията на вредните съставки във въздуха е достигнала максимума си от началото на задимяването, съобщава Интерфакс. В някои райони на Москва видимостта достига едва 50 метра. Димът предизвиква не само затруднено дишане, но и възпаление и сълзене на очите.

Въпреки анормалната висока температура московчани стоят на затворени прозорци. На улицата хората излизат със защитни маски, а близо до Кремъл дежури постоянен лекарски екип за спешна помощ.

Заради замърсяването на въздуха са затворени посолствата и консулските отдели на Германия, Полша и Канада в Москва, а държавите са отзовали част от сътрудниците си, информира Би Би Си. Според прогнозите на синоптиците, задимяването на руската столица ще се задържи поне до сряда, когато се очаква промяна на посоката на вятъра.  dir.bg

 


Сходни връзки

Българското посолство в Москва започва евакуация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди