изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:06 EEST
ДАВИД ПРЕБОРИ ГОЛИАТ, КАВАРНА БИ НЮ ЙОРК И СТАНА ДОМАКИН НА СВЕТОВНОТО ПО ПОЛУМАРАТОН'2012 Г.    
Спорт

 "ТОВА Е ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ". Така ексклузивно за НДТ кметът на Каварна Цонко Цонев определи спечелването на домакинството на Световното по полумаратон през 2012 г.



- Г-н Цонев, какво означава това признание за Каварна и страната?
- Това е голям успех не само за Каварна, а и за България. Досега страната ни не е печелила домакинство на такъв голям лекоатлетически форум. Преди 20 години България е била домакин на лекоатлетически форум.


- Знае ли се колко ще е наградният фонд на състезанието?
- Вече всичко е известно. Наградният фонд е 300 хиляди долара, осигурен от Международната федерация по лека атлетика /ИААФ/. Цялата организация ще е на стойност 2 млн. евро, като част от тях ще бъдат осигурени от ИААФ, а друга - от нашата федерация по лека атлетика. Самата надпревара ще бъде излъчвана по телевизиите в 100 страни, тъй като ИААФ има подписани телевизионни права за състезанията от календара си.


- Бяхте домакини на държавното първенство, в което участваха и чужденци. Има ли нещо, което предстои като организация да бъде направено, за да приеме Каварна форума?
- Всичко вече е готово. Единствено на всеки 3-4 месеца делегация от ИААФ, заедно с представител на БФЛА, ще посещават града ни, за да извършват регулярни проверки. Иначе представянето ни мина изключително успешно. В 15-минутния филм представихме града, трасето географски как е разположено, като накрая завършихме презентацията си клип, озвучен от Джоко Росич.

Каварна е домакин на Световното първенство по полумаратон през 2012 г., реши вчера в Киев Съветът на Международната лекоатлетическа федерация

Като в библейската легенда малка Каварна, досущ като обикновения Давид, в един момент се оказа изправена в битка с мегаполиса Голиат – презокеанския град Ню Йорк, в спор за домакинството на Световното първенство по полумаратон през 2012 г. И днес, както в далечните времена, Давид пребори Голиат, макар не с помощта на прашката, а с постоянство, методична работа и подкрепата на лекоатлетическата федерация, както и на приятелите на града в лицето на режисьора Андрей Слабаков и много други.
Първи за новината, която издига престижа на Каварна, Добричка област и страната ни, съобщи агенция “Фокус”. Пред електронното издание кметът на известния като морската рок столица на България Цонко Цонев е съобщил, че по време на представянето на кандидатурата на Каварна за домакин на лекоатлетическия форум, въпросите са били задавани от легендата в овчарския скок - Сергей Бубка, понастоящем председател на Олимпийския комитет на Украйна и вицепрезидент на Международната федерация по лека атлетика, и от сър Себастиан Кол, председател на Организационния комитет на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година и вицепрезидент на Международната федерация по лека атлетика.
Пред “Фокус” президентът на БФЛА Добромир Карамаринов, който заедно с кмета Цонко Цонев бяха основната част от българската делегация, заминала за Киев, е заявил, че спечелването на домакинството на световния шампионат по полумаратон през 2012 би било изключително престижно, защото в тази година ще се чества и 100-годишнината от създаването на Международната федерация по лека атлетика – ИААФ.
Веднага след като стана ясно пък, че страната ни и респективно Каварна ще посрещнат маратонците, Цонко Цонев е изразил благодарност към БФЛА и на нейния президент Д. Карамаринов за подкрепата, която градът е получил за избор за домакин на Световното първенство по полумаратон през октомври 2012 година. Пред агенцията Цонев е допълнил, че домакинството на общината е било подкрепено още от Министерството на младежта, физическото възпитание и спорта, както и вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
В Киев Каварна е била представена с 15-минутна презентация пред ИААФ, която е завършила с клип на един от големите приятели на морския град – режисьорът Андрей Слабаков. Агенция “Фокус” допълва, че на официалната вечеря в събота, преди избора на град – домакин, са присъствали както целият борд на директорите на ИААФ, още и Виталий Кличко, световен шампион по бокс, вицепрезидент на Олимпийския комитет на Украйна.
След като морският град, добил известност като рок столицата на България, доказа, че може да организира грандиозни концерти, показа, че и еднакво добре може да осигури всичко нужно на спорта. В морския град се проведе държавният шампионат по полумаратон, като с перфектната си организация сертифицираното трасе даде заявка за домакинство на спортната проява в световен мащаб. В сайта си ИААФ съобщава, че трасето вече е проектирано и състезанието през 2012 г. ще протече в четири етапа от по 5 километра плюс един цикъл с дължина 1.0975 км в центъра на града.
НДТ/Фокус

 


Сходни връзки

ДАВИД ПРЕБОРИ ГОЛИАТ, КАВАРНА БИ НЮ ЙОРК И СТАНА ДОМАКИН НА СВЕТОВНОТО ПО ПОЛУМАРАТОН'2012 Г. | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДАВИД ПРЕБОРИ ГОЛИАТ, КАВАРНА БИ НЮ ЙОРК И СТАНА ДОМАКИН НА СВЕТОВНОТО ПО ПОЛУМАРАТОН'2012 Г.
Автор: Anonymous да 2010-08-09 @ 21:03 EEST

Поздравления  и овации за кмета на Каварна!

ДАВИД ПРЕБОРИ ГОЛИАТ, КАВАРНА БИ НЮ ЙОРК И СТАНА ДОМАКИН НА СВЕТОВНОТО ПО ПОЛУМАРАТОН'2012 Г.
Автор: Anonymous да 2010-08-10 @ 10:39 EEST
Една единственна дума Работещ кмет

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди