изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:48 EET
ОТ ТАНГО ОТ ЗЛАТНИТЕ МУ ГОДИНИ ДО ЕЛЕКТРОТАНГО ЗАВЛАДЯХА "КАЛИАКРИЯ"    
ЛюбопитноМайстори на танца от 13 държави демонстрираха уменията си в първия в България танго маратон
   


"Танго не е просто танц, а философия, начин на живот и на мислене. Пресъздава истинските взаимоотношения в живота. Този вид изкуство има изключително позитивно влияние върху хората". Това сподели Вера Тинкова от студио TANGO & PEPPER в София, което организира 4-дневен танго маратон в комплекс "Калиакрия" край Каварна.
Маратонът е уникален и провежда се за първи път в България. Напоследък тангото стана много модерно и в Европа и всеки уикенд някъде се организира нещо - милонги, уоркошове, разказва Веря Тинкова. Така тя и съсобственичката на студиото Ивайла Иванова решават да съберат почитатели на страстния танц и в нашата страна. "Бяхме изключително развълнувани, но имахме опит в организирането на други танго събития", споделя Вера Тинкова. И обяснява, че по принцип такива маратони се обявяват поне година предварително, а те са направили това преди два месеца. Въпреки това първият танго маратон се радва на голям успех - участниците в него са над 100 от 13 държави - Гърция, Румъния, Италия, Франция, Холандия, Австрия, Германия, Швеция, Англия, Беларус, България, САЩ и, разбира се, Аржентина. Те демонстрираха умения в страстния танц в продължение на 60 часа. За музиката - от златните години на тангото - 30-50-е години на миналия век, до електротангата, се грижиха 10 диджеи от шест държави. Милонгите бяха вечерни - от 22 до 9 часа, на специално изграден подиум от 150 квадрата. През деня на три места се провеждаха уроци по танци. Постарали сме се да има достатъчно колоритни забавления за всички, сподели Вера Тинкова. Едни от най-атрактивните бяха танците на плажа. При тях изпълнителите танцуваха боси на пясъка.
Сред по-известните участници в първия в България танго маратон бьха Алекс и Мима Кантарели от Рим - най-популярните хореографи и изпълнители на танго в Италия, създателите на най-голямото танго училище в Холандия Бики и Музо, Карлос от Австрия и Роса от Аржентина, собственици на студиа "Танго професионал" във Виена, Париж, Аржентина и САЩ. За последната двойка Вера Тинкова разказва, че са се срещнали на мелонга преди 15 години в Ню Йорк и от тогава са неразделни. 
Танго е танц, при който между самите партньори в двойката се създава магия, споделя Вера Тинкова. "Дамата винаги е със затворени очи, партньорът я направлява. За това между тях трябва да има пълно доверие", споделя представителката на  студио TANGO & PEPPER. Тя обяснява, че в танго има три основни музикални стила - танго, милонга и валс. Тангата са много драматични, силни, контрастни. Милонгата се характеризира с много къси, бързи стъпки, партньорите танцуват с усмивка. Валсът пък е с по-романтични, въртеливи, леки и феерични движения.
Вера Тинкова споделя, че е попаднала в света на тангото случайно преди две години. "И само след 15 дни отпътувах за Буенос Айрес - разказва младата дама. - Така танго стана част от моя живот. Танго е нещо специално, което издига класата на хората и дава нова възможност за лична експресия". НДТ
 


Сходни връзки

ОТ ТАНГО ОТ ЗЛАТНИТЕ МУ ГОДИНИ ДО ЕЛЕКТРОТАНГО ЗАВЛАДЯХА "КАЛИАКРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди