изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:11 EEST
ОТГОВОР ОТ ОБЩИНА ГРАД ДОБИЧ и ПК “СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ”    
Спорт

ОТГОВОР ОТ ОБЩИНА ГРАД ДОБИЧ и ПК “СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ”   

Относно Декларация на Феновете на “Добруджа” от 05. 08. 2010 г.  



 

          

 Уважаеми Дами и Господа,

 

 

Всички действия, предприети от Община Добрич и Общински съвет Добрич са с единствената цел, да се запази и развива футбола в нашия град. Решенията, които са взети и се изпълняват, са продиктувани от желанието и амбицията на Община Добрич, на ПК “Спорт и младежки дейности” да се продължи футболната традиция и футболен клуб “Добруджа” да върне челните си позиции. Ангажиментите, които поехме пред Вас и пред всички фенове на “Добруджа” се изпълняват и са в унисон с общото ни желание да има футбол в Добрич и той да бъде подкрепян и развиван.

Нещо повече, заедно с Вас и други фенове на отбора неведнъж заедно сме дебатирали съдбата и бъдещето на футболен клуб “Добруджа” и Вие недвусмислено настоявахте да прекратим нашите взаимоотношения с бившия мажоритарен собственик на отбора Величко Найденов. Едва ли е необходимо да Ви припомняме тежкото финансово състояние на ПФК “Добруджа” и слабите спортно – технически резултати, вследствие на които отборът изпадна последователно от А „РФГ”, премина през Б „ПФГ” и се озова в аматьорската В „РФГ”. Няма да пропуснем да отбележим и натрупаните задължения към кредитори, както и заеми и договори за рекламна дейност на лица, свързани с председателя на Надзорния съвет на дружеството, като сумите възлизаха на 150 – 200 хил. лева.

Освен това Годишните финансови отчети на дружеството, показваха, че са налице значителни постъпления от експлоатираните имоти, а дружеството бе на загуба. Сред гражданите на Добрич се създаде напрежение и футболната общественост настояваше Община Добрич да прекрати договорните си отношения с мажоритарния собственик  в лицето на “КЛЦ ТРЕЙД 2001” ЕООД.  Община гр. Добрич, водена от обществения интерес предприе действия за излизане на дружеството от кризата, в която се намираше. Това нямаше как да стане без да е налице решение от общото събрание на дружеството. Тъй като 53.29 % от акциите бяха собственост на „КЛЦ ТРЕЙД 2001” ЕООД, Общината не можеше да взема решения без съгласието на основния акционер. Това наложи необходимостта да се водят преговори за закупуване на основния пакет акции. На 31.03.2009 г. Общински съвет град Добрич взе Решение № 19-26, с което даде съгласие Община град Добрич да изкупи останалите 1158 броя поименни акции от капитала на дружеството, които са собственост на „КЛЦ ТРЕЙД 2001” ЕООД, всяка една от които е с номинална стойност от 1000 лева, за сумата от общо 580 000 лева.  За сведение на феновете, тази сума може да се събере от наемите на апортираните недвижими имоти за няколко месеца.

 

 

Вследствие на това, всички акции от капитала на търговското дружество, станаха собственост на Община град Добрич и смятаме, че това бе желанието както на Вашата агитка, така и на цялата футболна общественост в нашия град. Освен това при условие, че не бяха предприети посочените действия отбора трябваше да играе в А окръжна футболна група.

 

По отношение на втория Ви въпрос: 

     

            На свое заседание на 29.06.2010 г. Общински съвет град Добрич взе Решение № 35-6 за прекратяване на „ПФК ДОБРУДЖА” АД и откриване на производство по ликвидация на дружеството, считано от 01.01.2011 г. в шестмесечен срок. Срокът на непаричния апорт – вещно право на ползване изтича на 28. 08. 2010 г. С посоченото решение се задължава Кмета на Община град Добрич през месец септември 2010 г. да представи предложение за стопанисване и управление на върнатите на Общината имоти, предмет на непаричния апорт – вещно право на ползване от „ПФК ДОБРУДЖА” АД.

Основанията за прекратяване на акционерно дружество са посочени в Търговския закон и е по решение на общото събрание. Съгласно изискванията на разпоредбата на чл. 266, ал.1 от ТЗ, след прекратяване на търговското дружество се извършва ликвидация. Ликвидаторите се вписват в търговския регистър и са длъжни да довършат текущите сделки, да съберат вземанията, да превърнат останалото имущество в пари и да удовлетворят кредиторите. Те могат да сключват нови сделки само ако това се налага от ликвидацията.

Вследствие на гореизложеното, уведомяваме гражданите на Добрич и феновете на „ПФК ДОБРУДЖА” АД, че ликвидацията на Търговското дружество ще започне от 01.01.2011 г.  Това означава, че е неоправдано и недопустимо от финансово–икономическа гледна точка „ПФК ДОБРУДЖА” АД да продължи съществуването си, тъй като осъществява дейност единствено в стопанисването на апортираните в него общински недвижими имоти, а футболът е предмет на дейност на Сдружение  с нестопанска цел (ФК “ДОБРУДЖА 1919”). Нещо повече, футболът не е погребан, напротив от исторически аспект, организираният футбол в град Добрич е възникнал през 1919 г., след края на Първата световна война. ФК „ДОБРУДЖА 1919” носи името на автентичния футболен клуб на града, който е възникнал през горепосочената година.

След 1 януари 2011 година финансовата издръжка на ФК “Добруджа 1919” няма да бъде за сметка на приходи от общински имоти, а ще се включи в бюджета на Община Добрич. 

Що се отнася до 3–я Ви въпрос, Ви припомняме, че през 2008 година Г-н Величко Найденов с писмо до Община Добрич поиска увеличение на капитала на дружеството и допълнително апортиране на недвижими имоти, собственост на Община Добрич. Това означава, че г-н Найденов през въпросната година не само нямаше никакви намерения да се раздели със своите акции, но и имаше желание да продължи да “работи” за развитието на футбола. И за Ваша информация, Община Добрич с решение на Общински съвет Добрич не одобри предложението на г-н Найденов и имотите, не бяха апортирани. Тоест ние стопирахме амбицията на г-н Найденов да продължи да използва общински имоти за развитието на търговското дружество и той не получи това, което искаше. Така нареченото от Вас протакане не е факт, тъй като не беше налице желание на Величко Найденов за преговори и за излизане от критичната ситуация на отбора. Благодарение на действията точно на този Общински съвет отборът на ФК “Добруджа 1919” се състезава в  Б „ПФГ”. Това означава, че е налице стремежа както на Община Добрич, така и на Общински съвет Добрич в нашия град да има футбол на високо професионално равнище.

 

 

Уважаеми дами и господа,

 

В наше лице, заявяваме, че винаги сме имали готовност и при желание от Ваша страна можем да Ви предоставим всякаква допълнителна информация, която Ви е необходима.   

     

Община град Добрич и ПК “Спорт и младежки дейности” към Общински съвет град Добрич

 

09. 08. 2010 г.

 

ФЕНОВЕТЕ В ТРАУР

 


Сходни връзки

ОТГОВОР ОТ ОБЩИНА ГРАД ДОБИЧ и ПК “СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ” | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОТГОВОР ОТ ОБЩИНА ГРАД ДОБИЧ и ПК “СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ”
Автор: Anonymous да 2010-08-09 @ 18:54 EEST

Можеше и още по-подробно да се обясни кое доведе до днешното състояние на футбола в Добрич! А и да се кажат с истинските им имена местните гробокопачи на Футбола в града ни!!! Като  Л.Росенов,Илия Михайлов,Петър Петров/Бахура/,Камен Станчев. Сигурно има и други анонимници! Жалко е,че и кметицата/ вярна наследничка на Росенов/ не посмя поне малко да разбута л.йната!  А и новото ръководство на "Добруджа" ако не се вземе в ръце-жална им майка!!!!!!

ОТГОВОР ОТ ОБЩИНА ГРАД ДОБИЧ и ПК “СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ”
Автор: Anonymous да 2010-08-09 @ 19:26 EEST
az nevijdam nikyde smislen otgovor na koito i da e ot zadadenite vyprosi.
ОТГОВОР ОТ ОБЩИНА ГРАД ДОБИЧ и ПК “СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ”
Автор: Anonymous да 2010-08-09 @ 20:51 EEST

1.Защо аджеба се дадоха в период на световна криза 580 000 лева на Величко? Дали е целесъобразно? Ако ДА - да не реват сега,че нямат пари!

2. Какво трябва да ме успокои факта, че футболния клуб нямало да се издържа от апортирани имоти, а от бюджета на Общината? Да разбирам ли, че плащам данъците си футболния клуб??? Предпочитам ад ги плащам за улици, за детски гради и ясли, за други социални дейност, за повече прозрачност в дейстивията на Общината, за развитие на туризъм, за привличане на инвеститори... Мога да изброявам дълго, но футбола няма  и не трябва да е в приоритет в град със затихващи функции!

3. Величко Найденов продаваше акциите си още през 2007 г., дори един кандидат за Кмет ги беше приготвил и тръгна за София, но по пътя успяха да го вразумят.

Не лъжете г-жо Николова, само не лъжете!

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди