изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:18 EEST
ГРАЖДАНИ ЗАЩИТАВАТ НЕЛЕГАЛНИТЕ "КОПЪРКИ"    
ОбществоПриключи първата съвместна проверка на инспектори от НАП, КАТ - Пътна полиция и Автомобилна администрация в Добрич, имаща за цел установяването на нелоялна конкуренция от страна на таксиметрови превозвачи.

За двата дни на проверката инспекторите са проверили 124 таксиметрови автомобила, като за съжаление, не са установили нито един, извършващ нелоялна конкуренция на градския транспорт, каза за НДТ ръководителят на звено Автомобилна администрация в Добрич Стефан Милев. "Истината е, че гражданите защитават таксиметровите водачи, като заявяват, че този транспорт им е по-удобен, освен това не са съгласни с условията, които предлагат превозвачите по линиите" - каза още Милев. Въпреки това Автомобилна администрация е установила нарушения при някои от проверените таксита, като общо са съставени 20 акта за административно нарушение. "Констатирахме предимно документни такива - непопълнени пътни книжки, липса на кочан с фактури, а един водач при проверката не представи шофьорска книжка" - добави Милев. В рамките на двата дни Автомобилна администрация е проверила и 8 автобуса, като има съставени - също за документни нарушения, 4 акта - за липса на тахографски шайби, непредставени попълнени тахографски листи за 28 дни назад, а един от автобусите е бил с техническа неизправност - пукнато стъкло. Проверките за нелегални и нелоялни "копърки", както на жаргон наричат такситата, ще бъдат регулярни, добави Милев.
 


Сходни връзки

ГРАЖДАНИ ЗАЩИТАВАТ НЕЛЕГАЛНИТЕ "КОПЪРКИ" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГРАЖДАНИ ЗАЩИТАВАТ НЕЛЕГАЛНИТЕ "КОПЪРКИ"
Автор: Anonymous да 2010-08-10 @ 22:09 EEST
Що не вземат да проверят и маршрутките, с които ни возят като чували с картофи на какви условия отговарят??? То пак гражданите виновни - "шибан" народ, неграмотни лекари, виновни граждани :)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди