изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:48 EEST
СТОТИЦИ ТУРЦИ ВЛИЗАТ В ЕС ПРЕЗ ДОБРИЧ    
НовиниСтотици българи с двойно гражданство продължават да прииждат от Турция да си вадят от новите документи за самоличност. Най-дълги са опашките в понеделник, установи репортер на НДТ. В първия ден от седмицата автобусът пристига в 5.30 от южната ни съседка. Още в него е направен цял списък на пътниците, които искат да си подменят документите и да получат такива с биометрични данни. Билетът им в едната посока е 55 лева. Издават си паспорти по бързата процедура, за три дни, броят по 80 лева.   


“Ние сме четиричленно семейство, което живее в Чорлу. Изселихме се през 1992 година. В момента работя като медицинска сестра. Заплатата ми е 1200 лева. Всички пристигнахме заедно. За документите и пътя ще броим общо 800 лева”, заяви г-жа Кадир, която ни показа, че срокът на задграничния й паспорт изтича в края на този месец.  Тя остана учудена, че българите заплащат за лични карти, тъй като в Турция този документ за самоличност се издава безплатно.   
Изселниците не крият, че с нашенските задгранични паспорти търсят не само достъп за гласуване, но и за свободно пътуване в Европа, тъй като Турция не е в ЕС. Тъй като тази година изтича валидността на голяма част от българските документи, напливът за нови „европейски паспорти" е особено голям.
Вчера пред паспортната служба в Добрич имаше опашка от над 200 души, като над 50 процента от чакащите говореха на турски. На вратата имаше три списъка – два за чакащи да си направя паспорти и един за чакащи за получаване на документи.


 


Сходни връзки

СТОТИЦИ ТУРЦИ ВЛИЗАТ В ЕС ПРЕЗ ДОБРИЧ | 9 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СТОТИЦИ ТУРЦИ ВЛИЗАТ В ЕС ПРЕЗ ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-08-10 @ 12:02 EEST
Всички, на които се дава българска лична карта, трябва да говорят книжовен български език.Ако не знаят езика ни да го научат , щом искат да са граждани на България- така е в много страни. Говорят ли само турски да си останат с турски паспорти.
СТОТИЦИ ТУРЦИ ВЛИЗАТ В ЕС ПРЕЗ ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-08-10 @ 12:19 EEST
И като си направят паспортите после тръгват по фирмите в които са работили да им се издава УП 2 - Формуляр за пенсиониране получават пенсия от там и от тук.Това е .
СТОТИЦИ ТУРЦИ ВЛИЗАТ В ЕС ПРЕЗ ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-08-10 @ 12:20 EEST
Tezi hora sa rodeni i izrasnali v bg, razbira se che znayat bilgarski ezik! shtom im izticha validnostta na dokumentite nay- estestvenoto neshto e da doydat i da si gi podnovyat. Kakvo tolkova e stanalo? A za opashkite e vinoven tozi , koyto dopuska da se natrupvat, poradi t.n. "Birzo obslujvane". Strahotna "Novina"...Syakash samo jiveeshtite v TR si podnovyavat pasportite..
СТОТИЦИ ТУРЦИ ВЛИЗАТ В ЕС ПРЕЗ ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-08-10 @ 14:48 EEST
Knijoven bilgarski ezik mojesh da chuesh samo v cherno-belite bilgarski filmi ot minaliya vek. Kolko bilgari govoryat knijovno?A? Za spravka-vij intervyuta na upravlyavashtite. A moje i da se zaslushash na ulizata..Otchayvashta kartinka...


СТОТИЦИ ТУРЦИ ВЛИЗАТ В ЕС ПРЕЗ ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-08-10 @ 22:34 EEST
Не само родените и работили в България получават веднага българско гражданство, а децата и внуците им, които са родени в Тувция и никога не са стъпвали в България сега идват за българска лична карта, защото дядо им бил роден тук. Тези млади хора са с турски паспорт и се смятат за турци, а нашата лична карта им трябва за изборите и да отидат като българи в Европа. Не е нормално да се родиш в друга държава да си друговерец, да не говориш български, а да ти даряват български паспорт- какви са тези договорености, защо истинските бесарабските българи чакат с години и не им се дава гражданство, а на всеки пожелал турчин го даряваме.....минаха 20 години и трябва да се забрани това двойно гражданство на незнаещите български език и историята ни....на родените пълнолетни наследници на изселниците.
СТОТИЦИ ТУРЦИ ВЛИЗАТ В ЕС ПРЕЗ ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-08-11 @ 10:34 EEST
като си плащаш, и като имаш право на това -защо да не ти издават лични документи???(истината е,че повечето  от лицата с двойно гражданство даже дават поръчките за 3 дни или светкавична,които са и по-скъпи, и държавата печели от това.....)
СТОТИЦИ ТУРЦИ ВЛИЗАТ В ЕС ПРЕЗ ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-08-08 @ 19:55 EEST

СТОТИЦИ ТУРЦИ ВЛИЗАТ В ЕС ПРЕЗ ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-08-09 @ 13:40 EEST
Нещо не се вързва?Как така си роден в Турция  и получаваш лична карта на български гражданин?В личната карта пише ЕГН    !    Нали трябва да си роден в България  и да ти е издаден акт за раждане   с ЕГН????????????????????????  То така всички китайци ще станат българи?
СТОТИЦИ ТУРЦИ ВЛИЗАТ В ЕС ПРЕЗ ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-08-09 @ 13:52 EEST
Кирякстефчовци!ПУФ......!Продажна сган....са всички управляващи!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди