изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:54 EEST
В германския Хамбург службите за сигурност затвориха джамия    
По света В германския Хамбург службите за сигурност затвориха джамия, която получи световна известност след атентатите в Ню Йорк на 11 септември 2001. Там са се срещали и подготвяли престъпленията си няколко от съзаклятниците. До ден днешен религиозната обител продължава да е средище на радикални ислямисти. Затова сега властите прекратиха дейността. 20 полицаи и няколко цивилни служители на реда още в ранни зори претърсиха помещенията и иззеха материали от иначе невзрачния молитвен дом. Малко след това дажамията беше затворена. На културната организация към нея също сложен край.

Кристоф Алхаус, сенатор по вътрешните работи в Хамбург:
От много години джамията е централно място за срещи на хора, които се движат в средите на радикалния ислям. Там чрез пропаганда и логистично планиране се събираха пари за воденето Джихад - на Свещена война.

Джамията, която преди девет години беше известна под името Ал Кудс, е била и място за срещи на атентаторите от 11 септември. Най-известният сред е тях ръководителят на престъпния план Мохамед Ата.

Кристоф Алхаус, сенатор по вътрешните работи в Хамбург:
Сега мястото вече е заключено. По този начин слагаме край на това петно в нашия град.

Самите представители на джамията определят действията на властите като хвърляне на прах в очите на обществеността. Договорът за наем е бил изтекъл още през март миналата година и след Рамадана, през септември е било планирано закриването на джамията.

Що се отнася до радикалните ислямисти, те остават в Хамбург и ще продължат да се срещат някъде. До сега властите поне знаеха къде и как.  http://bnt.bg

 


Сходни връзки

В германския Хамбург службите за сигурност затвориха джамия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди